Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.11.2018 04:10

Do Žiliny príde Mikuláš a spolu s deťmi rozsvieti vianočný stromček


Ilustračný výrez plagátu


Žilinské deti sa môžu začať tešiť a pomaly odrátavať dni – aj tento rok totiž zavíta do nášho mesta Mikuláš. V stredu 5. decembra prejde spolu so svojím sprievodom cez celú Žilinu, aby potešil všetky poslušné deti.


Na Mariánskom námestí o 17-tej hodine napokon rozsvietia spoločne vianočný stromček, čím sa symbolicky začne predvianočné obdobie.

Pred príchodom Mikuláša poteší najmenších Žilinčanov vystúpenie detí z Detského folklórneho súboru Cipovička, detí zo Základnej školy Hájik a spevácky zbor Rolničky z partnerského mesta Plzeň. Mikuláš sa v sprievode čerta a anjelov objaví na námestí už o  17.00 hod. Po rozsvietení stromčeka a obdarovaní najmenších sa predstaví kapela Chiki Liki Tu-a. „Mikulášskym programom sa už tradične začína v našom meste to pravé vianočné obdobie. Rozsvieti sa stromček a to je neklamným dôkazom, že o niekoľko dní tu máme Vianoce. Pozývam všetkých, malých i veľkých, aby zavítali na hlavné žilinské námestia a vychutnali si spoločne atmosféru vianočných trhov, program tých tohtoročných je naozaj pestrý,“ uviedol žilinský primátor Igor Choma.

Mikuláš prejde mestom v dvoch trasách. Prvá začína v Brodne, odtiaľ sa presunie do Považského Chlmca, cez Budatín až na sídlisko Hliny, odkiaľ pokračuje do Závodia a svoju cestu ukončí na Hájiku. Začiatok druhej trasy je v Mojšovej Lúčke, sprievod prejde postupne cez Trnové, sídlisko Vlčince a Solinky a končí v Bytčici. V tomto roku pribudla jedna špeciálna zastávka. Keďže je znemožnený bezpečný peší prechod z Vrania do Brodna, Mikuláš sa rozhodol, že deti z Vrania navštívi mimo tradičných trás.

MIKULÁŠSKE TRASY

TRASA 1

13:30 BRODNO – autobusová zastávka Brodňanská

14:10 POVAŽSKÝ CHLMEC – pri kultúrnom dome

14:40 BUDATÍN – školský dvor

15:25 SÍDLISKO HLINY – Junior

16:00 ZÁVODIE – na ulici Pod Hradiskom pri potravinách

17:00 HÁJIK – Slnečné námestie

TRASA 2

13:15 MOJŠOVA LÚČKA

14:00 TRNOVÉ–pri kultúrnom dome

14:35 VLČINCE–na trhovisku

15:15 SOLINKY–pri kostole

15:55 BYTČICA–pri kultúrnom dome

ŠPECIÁLNA ZASTÁVKA 3

15:30 VRANIE –pri kultúrnom dome

 

 

Autor: Mgr. Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.12.2018
Aj v Turovej to žilo adventom a Vianocami
Druhú adventnú nedeľu zavítal aj do Turovej Mikuláš. Privítali ho pri rozsvietenom vianočnom stromčeku pred obecným úradom. Prišiel s anjelom i čertom a v noši priniesol deťom darčeky.
viac
14.05.2019
Deň rodiny v Budatínskom parku už tento víkend
Žilinský samosprávny kraj sa i tento rok pripojí k oslavám, ktoré sa konajú po celom svete pri príležitosti Svetového dňa rodiny vyhláseného Organizáciou spojených národov. Deň rodiny s atraktívnym programom bude v areáli Budatínskeho hradu v nedeľu 19. mája.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %