Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.04.2019 04:45

Dobrovoľníci budú čistiť brehy Liptovskej Mary


Ilustračná snímka, zdroj: Tanap.sk


Brehy Liptovskej Mary vyčistia v piatok 26. apríla desiatky dobrovoľníkov. Do piateho environmentálneho dňa, ktorý pripravuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov, sa zapoja žiaci z troch liptovskomikulášskych škôl.


„Liptov prechádza zo zimy do leta a chceme vydať do sveta správu, že sa pripravujeme na letnú sezónu. S ňou súvisí aj vyčistenie regiónu, aby sa nám postupne čoraz viac zazelenal," povedala manažérka OOCR Región Liptov Katarína Šarafínová.       

Žiaci dostanú zelené tričká, aby boli počas práce viditeľní. „Zároveň im zostane pamiatka, že pomohli našej prírode. S partnermi zabezpečíme pracovné rukavice, vrecia, aj odvoz a uloženie odpadu. Správa Tatranského národného parku zabezpečí stráž prírody, ktorá bude na jednotlivých zberných miestach koordinovať zber," priblížila Šarafínová s tým, že na minulom ročníku podujatia vyzbierali zhruba 800 vriec odpadu.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2019
Liptov sa pripravuje na leto - deti vyčistili brehy Liptovskej Mary
Liptov je opäť o niečo čistejší. Na piatom environmentálnom dni na Liptove viac ako 250 dobrovoľníkov vyčistilo brehy Liptovskej Mary. Väčšinu z nich tvorili školáci vo veku 12 až 15 rokov. Dokopy sa podarilo vyzbierať až 350 vriec odpadu rôzneho charakteru.
viac
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
04.04.2023
Dobrovoľníci vyčistia po Veľkej noci brehy Liptovskej Mary
Brehy Liptovskej Mary budú vo štvrtok 13. apríla čistiť dobrovoľníci. Okolie vodnej nádrže uprace približne 150 ľudí - študentov, zamestnancov cestovného ruchu a tamojších obyvateľov.
viac
05.05.2023
Okolie Marského kostolíka zveľadili, plánujú tam otvoriť cyklotrasu
Okolie kostolíka pri Liptovskej Mare pred nadchádzajúcou letnou sezónou zveľadili. Vymenili informačnú tabuľu, doplnili stojany na bicykle, nové drevené lavičky a pult s informáciami o pamiatke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %