Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.12.2016 01:55

Dobrovoľníci navaria bezdomovcom kompletné Štedrovečerné menu


Ilustračná snímka zdroj www.regionplzen.cz.


Liptovskomikulášski bezdomovci si v utorok 20. decembra vychutnajú pravý sviatočný obed. Dobrovoľníci v týchto dňoch pripravujú všetko tak, aby mohli aj ľudia bez prístrešia osláviť prichádzajúce vianočné sviatky.


V priestoroch mestského úradu im rovnako ako v predchádzajúcich rokoch ponúknu kompletné Štedrovečerné menu.      

 "Obed bude pozostávať zo všetkých chodov, vrátane koláčov a dokonca pre nich pripravujeme aj balíčky z ovocia a iných vecí, ktoré ich určite potešia," povedala pre TASR dobrovoľníčka z organizácie YMCA Viera Perašínová. Vianočná kapustnica podľa nej začne o 14.00 h. Finančné prostriedky na suroviny zbierali dobrovoľníci aj na Mikulášskom jarmoku, ktorý sa uskutočnil začiatkom decembra. "Výrazne nám každý rok pomáhajú poľnohospodárske družstvá v Liptovskom Mikuláši a Smrečanoch, firmy z regiónu a veľké množstvo dobrovoľníkov. Tento rok sme dokonca získali na organizáciu Vianočnej kapustnice aj grant z Nadácie Orange," doplnila.       

"Veľmi pekné gesto urobila majiteľka cukrárne z Liptovského Mikuláša, ktorá sa ponúkla, že na Štedrý deň nám dá všetky koláče, ktoré nepredá. Budeme ich následne rozdávať ľuďom v sociálnej núdzi a bez strechy nad hlavou," vysvetlila Perašínová.       

Mesto Liptovský Mikuláš, Komunitné centrum Hlboké, nezisková kresťanská organizácia YMCA a Y club, Katolícka charita Liptovský Mikuláš, Červený kríž, Bratská jednota baptistov a Evanjelická diakonia každoročne v zimnom období spájajú svoje sily, aby nakŕmili ľudí bez strechy nad hlavou. Okrem jednorazovej kapustnice im od pondelka 12. decembra budú dobrovoľníci až do marca v kultúrnom dome v Palúdzke denne variť husté teplé polievky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Pravoslávni veriaci si dnes pripomínajú druhý Štedrý večer
Pravoslávni veriaci v Osadnom v Sninskom okrese si dnes pripomínajú druhý Štedrý večer. Pri tejto príležitosti zasadli obyvatelia obce spoločne za jeden stôl.
viac
23.12.2018
Vianočný príhovor predsedu ZMOS
Každá sviečka, ktorá rozžiari náš adventný veniec, nám ukazuje, ako sa blížime k najkrajším sviatkom v roku. Žijeme v uponáhľanej dobe, keď nám povinnosti a úlohy stále viac odkrajujú z času, ktorý by sme chceli stráviť s priateľmi a blízkymi.
viac
04.12.2021
Drevený betlehem pod arkádami sa rozrastie o pastiera s ovečkami
Drevený betlehem pod arkádami sídelnej budovy Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši sa tieto Vianoce opäť rozrastie. K pôvodnej kompozícii Svätej rodiny, ktorú vlani doplnili monumentálne plastiky troch mudrcov, pribúda pastierik s dvomi ovečkami.
viac
01.03.2024
Poriadková služba bude pracovať v teréne do neskorého večera
Členovia miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši mali vo štvrtok školenie na rôzne situácie, ktoré by mohli nastať pri ich pôsobení v teréne. Venovali sa im mestskí policajti aj dobrovoľní hasiči. Od piatka (1. 3.) vyjdú v dvoch zmenách do ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %