Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.05.2019 09:25

Dobrovoľníci vyčistili lokality ôsmich čiernych skládok v Divíne a okolí


Ilustračná snímka, zdroj: zsdivin


Dovedna osem čiernych skládok a ďalšie lokality sa podarilo vyčistiť počas brigády v obci Divín v okrese Lučenec, ktorú zorganizovalo poľovnícke združenie (PZ) Grúň Divín.


Podľa slov Martiny Hustinovej z PZ sa na podujatí zúčastnilo okolo 100 ľudí zo združenia a krúžku mladých priateľov prírody a poľovníctva, no prišli aj občania z Divína a okolitých obcí.       

„Odpad sme zbierali nielen v intraviláne, v okolí Divínskeho hradu a priľahlej panskej záhrady, ale aj v riečiskách potokov, pri vodnej nádrži Ružiná a v ostatných častiach revíru. Niektoré lokality sa nám nepodarilo vyčistiť úplne, pretože množstvo odpadu, ktoré tam ľudia systematicky sypali dlhé roky, vyžaduje čas a niekoľko nákladných áut, aby sme boli schopní zbaviť sa ho všetkého,“ priblížila Hustinová.

Dodala, že za necelé tri hodiny vyzbierali viac ako šesť veľkokapacitných kontajnerov odpadu, niekoľko desiatok vriec separovaného odpadu, staré televízory, počítače, skrine, ale aj rozobraté motorové vozidlo, pneumatiky či staré chladničky. „Najväčšiu časť odpadu však tvorili plastové fľaše, plechovky a sklo,“ konkretizovala.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2016
O zavedení parkovacej politiky zrejme poslanci v stredu nerozhodnú
O zavedení parkovacej politiky v Bratislave, ktorá má v parkovaní zvýhodniť Bratislavčanov a znížiť počet áut v meste, sa na stredajšom (16.11.) mestskom zastupiteľstve zrejme nerozhodne.
viac
23.02.2017
Bratislava háji záujmy svojich občanov a bráni mestský majetok
Hlavné mesto SR Bratislava podalo odvolanie proti rozsudku Okresného súdu Bratislava I vo veci podielového spoluvlastníctva nehnuteľnosti na Hviezdoslavovom námestí, aby hájilo záujmy svojich občanov, obyvateľov nehnuteľnosti a zároveň bránilo majetok mesta.
viac
30.06.2017
Mesto Košice rozšíri ponuku elektronických služieb pre občanov
Mesto Košice ponúka pre občanov celkovo 80 elektronicky poskytovaných služieb, najvyužívanejšou je zverejňovanie zmlúv.
viac
10.09.2020
Radnica riešila v auguste 140 pripomienok od občanov
Nitrianska radnica riešila v priebehu augusta 140 pripomienok od občanov. Vo väčšine prípadov sa týkali čistoty, životného prostredia či komunikácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %