Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
11.03.2016 09:00

Dôdchodcovia môžu použiť seniorkarty v desiatkach prevádzok v Považskej Bystrici


Seniori dostanú zľavy takmer 40 prevádzkach v Považskej Bystrici. (Foto: tasr)


Zľavy v takmer 40 rôznych prevádzkach v Považskej Bystrici môžu využívať vďaka novým kartám považskobystrickí seniori. V rámci pilotného projektu vydalo mesto 1000 seniorkariet pre občanov v dôchodkovom veku.


Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, v pilotnej fáze zabezpečila samospráva viac ako 1000 kariet, ktoré dostanú členovia denných centier mesta a iných spoločenských a záujmových združení. Ak sa karta osvedčí, chce ju radnica v budúcnosti zabezpečiť pre všetkých seniorov v meste. "Seniorkarta je určená seniorom žijúcim v našom meste a prináša ucelený systém zliav, ktoré si môžu uplatniť napríklad pri návšteve kultúrnych, športových alebo spoločenských podujatí, ale ponúka aj zľavy z ďalších oblastí akými sú napríklad zdravie, stravovanie, nákupy a služby.

S kartou získajú seniori zľavy u partnerov projektu, ich zoznam nájdu v informačnej brožúre, ktorú dostanú spolu s kartou," priblížila Kováčiková s tým, že v Považskej Bystrici žije momentálne okolo 6500 obyvateľov nad 62 rokov. Na jednu seniorkartu vynaložila radnica sumu deväť eur. Súčasťou karty, ktorá má jedinečný kód, je podľa hovorkyne jednoduchý formulár, ktorý každý držiteľ karty vyplní a odovzdá úradu. Údaje slúžia na evidenciu v elektronickom systéme, ale najmä na vyhodnotenie efektívnosti použitia karty, frekvencie použitia, ktoré typy obchodov alebo služieb občania najviac využívajú a podobne. "Na základe takto získaných údajov po pilotnej fáze projektu radnica rozhodne o pokračovaní, rozšírení alebo zastavení projektu," uzavrela Kováčiková s tým, že počet prevádzok poskytujúcich zľavy budú priebežne rozširovať.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2024
V Lešti našli dve takmer kompletné vojenské vozidlá z obdobia II. svetovej vojny
Vo výcvikovom priestore Lešť na strednom Slovensku našli dve takmer kompletné historické vojenské vozidlá z obdobia druhej svetovej vojny. Informuje o tom Martin Miňo z Krajského pamiatkového úradu Banská Bystrica.
viac
20.04.2024
Bratislava opäť symbolicky otvorila svoje brány, konajú sa mestské dni
Hlavné mesto opäť symbolicky otvára svoje brány obyvateľom i návštevníkom, víkend (20. - 21. 4.) patrí tradičným Bratislavským mestským dňom.
viac
20.04.2024
Rokovanie Komory obcí ZMOS bolo aj o centrách zdieľaných služieb
V dňoch 16. a 17. apríla 2024 zvolala do Zvolena rokovanie Komory obcí predsedníčka komory Božena Kováčová. Rokovanie otvorila podpredsedníčka Komory obcí Martina Kubišová.
viac
20.04.2024
MAS Zlatá cesta pomohla získať podporu z eurofondov desiatkam projektov
Miestna akčná skupina (MAS) Zlatá cesta so sídlom v Prenčove neďaleko Banskej Štiavnice pomáha čerpať zdroje z Európskej únie už od roku 2010 verejnému aj neverejnému sektoru v okresoch Banská Štiavnica a Krupina.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %