Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.02.2017 02:57

Dokument o tatranských nosičoch ocenili aj v Kanade


Režisér Pavol Barabáš. Snímka zdroj: (tasr).


Dokumentárny film o tatranských nosičoch Sloboda pod nákladom si odniesol ďalšie významné ocenenie z Kanady. Informovala o tom Alena Koščová z K2 studia.


V dňoch od 10. do 19. februára sa vo Vancouveri konal jubilejný 20. festival filmov o horách, horskej kultúre a športe (VIMFF), na ktorom snímke Pavla Barabáša udelili titul Best Mountain Culture Film.      

"Vynikajúci obrazovo aj tempom - tento film nám otvára oči a ukazuje tradíciu, ktorá sa napriek moderným metódam zachovala. Film nás sprevádza krok po kroku, zažívame poznanie, počúvame zvuky aj ticho a oceňujeme nesmiernu krásu cesty," uviedla Joni Cooper zo štvorčlennej festivalovej poroty na margo slovenského filmu, ktorý vybrali spomedzi 98 titulov z celého sveta.      

Dokument Pavla Barabáša o netradičnom remesle z Vysokých Tatier získal v krátkom čase svoje jedenáste medzinárodné ocenenie. Zároveň sa teší aj priazni domáceho publika - v kinách ho doposiaľ videlo viac ako 15 000 divákov a stal sa najnavštevovanejším filmom v distribúcii Asociácie slovenských filmových klubov (ASFK) za rok 2016.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
05.06.2017
Zlatý žobrák v Michalovciach
Nnavštívte medzinárodný festival lokálnych televízií - Zlatý žobrák, ktorý sa uskutoční v dňoch 7. až 10. júna v Košiciach. V tomto roku bude prebiehať už jeho 23. ročník.
viac
23.11.2018
Video o Prešovskom kraji ocenené na medzinárodnom festivale
Videospot o Prešovskom kraji z dielne Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska získal prestížne ocenenie na poľskom filmovom festivale FilmAT. Spot s názvom "Nechajte sa zviesť" bol ocenený v konkurencii krajín z celého sveta cenou Special Award.
viac
19.05.2020
Vzdelávací projekt Dokument na kolesách začína v online podobe
Filmom Skutok sa stal od Barbory Berezňákovej odštartoval v pondelok celoročný vzdelávací projekt Dokument na kolesách. Minulé roky sa realizoval prostredníctvom premietaní priamo na stredných školách, teraz sa začal v online podobe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %