Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.10.2018 03:31

Druhú najväčšiu MŠ v meste rekonštruujú, dostane nové kúrenie aj fasádu


Ilustračná snímka Teraz.sk


Kompletnou rekonštrukciou rozvodov kúrenia prechádzajú v týchto dňoch obe budovy dolnokubínskej Materskej školy (MŠ) Na Sihoti, kde mesto realizuje jednu zo svojich tohtoročných investičných akcií.


Súčasťou prác je aj zateplenie hlavnej budovy škôlky, pričom investícia radnice do opráv predstavuje približne 94.000 eur.       

"V oboch budovách školy kompletne obnovíme rozvody kúrenia a vymeníme všetky vykurovacie telesá. Okrem toho vyregulujeme celú vykurovaciu sústavu," vysvetlil Michal Švento z dolnokubínskej radnice. Doplnil, že pri zateplení hlavnej budovy budú realizovať aj ďalšie práce ako napríklad výmenu zábradlí, úpravu atiky strechy či oplotenia.       

Hovorca mesta Martin Buzna informoval, že radnica má v pláne dokončiť zateplenie druhej, hospodárskej budovy škôlky na budúci rok. Odhadovaná výška investície je 40.000 eur.       

Do druhej najväčšej MŠ v meste chodí približne 130 detí. "Aj vďaka týmto prácam sa v škôlke zlepší tepelná pohoda detí a zamestnancov a tiež sa ušetria náklady na vykurovanie," povedala riaditeľka školy Nella Michalicová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2020
Chátrajúci kaštieľ vo Veličnej čaká obnova
Chátrajúci kaštieľ z 18. storočia vo Veličnej v okrese Dolný Kubín čaká rekonštrukcia. Obec získala všetky stavebné povolenia a plánuje sa uchádzať o financie z rôznych fondov či z ministerstva kultúry.
viac
11.04.2023
V Dolnom Kubíne spustili jednu z najväčších investícií roka, opravu križovatky
Mesto Dolný Kubín spustilo jednu z najväčších investičných akcií tohto roka. Ide o rekonštrukciu železničného priecestia a križovatky pri obchodnej zóne. Križovatka by mala byť hotová koncom októbra tohto roka. Predpokladaná hodnota prác je 725 000 eur.
viac
12.06.2023
Husitský kostol má vďaka MAS Dolný Liptov a obci novú fasádu
Obnovená fasáda a veža husitského kostola v Liptovskej Osade v okrese Ružomberok sú výsledkom spolupráce obce a Miestnej akčnej skupiny (MAS) Dolný Liptov. Informovala o tom Zuzana Gvizdová z občianskeho združenia Partnerstvo pre MAS Dolný Liptov.
viac
02.02.2024
Dolnooravská NsP má zrekonštruované oddelenie neurologickej JIS
Oddelenie neurologickej JIS disponuje aj moderným materiálno-technologickým vybavením. Projekt bol financovaný z NFP vo výške 1 399 418,42 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %