Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.11.2017 05:50

Dubnica nad Váhom si pripomenula 80. výročie Škody Dubnica


Snímka z konferencie: (MsÚ).


Mestský dom kultúry v Dubnici nad Váhom sa v piatok 10. novembra stal dejiskom pripomenutia si významného výročia. Účastníci konferencie s názvom "Škoda Dubnica kedysi a dnes" si spoločne pripomenuli 80. výročie začiatku výroby v a. s. Škodove závody Plzeň, koncern, závod Dubnica nad Váhom.


Záštitu nad podujatím, ktoré organizovali zástupcovia spoločností hlásiacich sa k odkazu a tradíciám závodu prevzal primátor mesta Dubnica nad Váhom Jozef Gašparík.

Nosnými témami programu boli „Budovanie závodu, začiatok výroby, obdobie rokov 1937 – 1945“, „Obnova závodu po 2. svetovej vojne, obdobie rokov 1945-1965“, „ZVS – pokračovateľ tradícií zbrojnej a strojárskej výroby“, „Rozvoj výrobných programov v rámci VHJ ZTS so zameraním na podnik a jeho závody – obdobie rokov 1966-1989“.

Počas konferencie odznela zdravica českého prezidenta Miloša Zemana, ktorú predniesol zástupca Veľvyslanectva Českej republiky v Bratislave Jaroslav Remeš, zdravica predsedu NR SR Andreja Danka, ktorú predniesol poslanec NR SR Anton Hrnko a taktiež príhovory a zdravice ďalších významných hostí a bývalých spolupracovníkov.

Účastníci zrekapitulovali historický vývoj podniku v jednotlivých obdobiach z hľadiska jeho podielu na rozvoji priemyslu Československa a na premene obce na moderné mesto. Organizátori vyjadrili taktiež podporu odkazu a tradícii závodu Škoda Dubnica ako aj strojárskemu priemyslu a pri tejto príležitosti vydali publikáciu s názvom „Škoda Dubnica kedysi a dnes“, ktorú spoločne s pamätným listom obdržali všetci účastníci konferencie.

Autor: (Juraj DŽIMA, hovorca primátora)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2017
Silvestrovský výstup na Strážov
Strávte posledný deň v roku 2017 aktívne - turistikou! 
viac
12.10.2018
Víťazmi Majstrovstiev SR v hasičskom športe sa stali hasiči z Popradu
Družstvo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Poprade zvíťazilo v celkovom bodovaní 46. ročníka Majstrovstiev Slovenskej republiky v hasičskom športe, ktoré sa začali v utorok (9.10.) v Dubnici nad Váhom a v stredu vyvrcholili v areáli OR HaZZ v Martine.
viac
23.11.2018
Dubnická priemyslovka oslavuje sedemdesiatku
Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja oslávi okrúhle 70. výročie svojho založenia. Vychovala hokejistu Mária Bližňáka i súčasného župana Jaroslava Bašku.
viac
27.08.2022
Zariadenie pre seniorov Dubina oslávilo 35. výročie svojho vzniku
V stredu 24. augusta zamestnanci a obyvatelia Zariadenia pre seniorov Dubina v Dubnici nad Váhom spoločne s vedením mesta oslávili 35. výročie jeho vzniku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %