Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
20.09.2019 03:00

Dudinské vinobranie ponúkne návštevníkom aj miestne odrody vína


Ilustračný výrez plagátu


Aj miestne vína, ako napríklad Pesecká leánka, Víno mladosti či Hontianske samorodé, budú ponúkať regionálni vinári na podujatí Dudinské vinobranie. Tradičná oberačková slávnosť sa bude konať v sobotu (21. 9.) v kúpeľnom areáli mestečka Dudince v okrese Krupina.


"September je v týchto končinách spojený oddávna s oberačkami, ktoré vyvrcholia slávnosťou Dudinského vinobrania. Podujatie je najmä oslavou práce tunajších vinárov a tiež produktov, ktoré vyrábajú," uviedol pre TASR riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Dudince Boris Benický.       

Na podujatí sa prezentujú najmä rodinné lokálne vinárstva, založené na niekoľkogeneračných tradíciách. Ovocie svojej práce však predvedie aj niekoľko hosťujúcich vinárov z Banskobystrického kraja.       

"Slávnosť začne v kúpeľnom parku sprievod, sprevádzaný hudbou a spevom v podaní detského folklórneho súboru Agátik. Hrať bude tiež ľudová cimbalová hudba Mira Uhriča a počas dňa vystúpi aj Folklórny súbor Vatra a na záver podujatia sa predstaví country skupina PaciPacifik," priblížila program vinobrania tajomníčka OOCR Michaela Pakši. Vstup je voľný.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.09.2017
Vinobranie bude vyvrcholením a oslavou oberačkovej sezóny
Tradičný alegorický sprievod - Posledná lajtra, ukážky prešovania na historických lisoch, ochutnávky vín, miestne gurmánske špeciality spolu s regionálnou muzikou a sprievodným programom budú súčasťou Modranského vinobrania, ktoré sa uskutoční v dňoch 15. až 17. septembra.
viac
31.08.2022
Modranské vinobranie sa po dvojročnej prestávke opäť uskutoční
Po dvojročnej prestávke sa od 9. do 11. septembra opäť uskutoční Modranské vinobranie. Informovala o tom Zuzana Tichá z PR a komunikácie mesta Modra.
viac
06.09.2022
V Rači sa opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie
V bratislavskej Rači sa od piatka do nedele (9. - 11. 9.) opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie. Konať sa bude v amfiteátri v Knižkovej doline, na Námestí Andreja Hlinku, Alstrovej ulici a v Parku J. M. Hurbana. Mestská časť o udalosti informuje na svojom webe.
viac
07.09.2023
Vinobranie v Modre ponúkne tradičnú prešovačku, koncerty aj ArtZónu
Modranské vinobranie ponúkne návštevníkom od piatka 8. septembra bohatý kultúrny program na troch pódiách, ukážky lisovania hrozna a koštovku burčiakov, muštov, mladých vín i starších ročníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %