Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.10.2018 03:30

Dunajský fond podporí 12 projektov na Dunaji sumou 63.500 eur


Ilustračná snímka


Spríjemniť pohyb a pobyt na rieke Dunaj, jeho ramenách a na Malom Dunaji, v rozpätí od Bratislavy až po Komárno, je cieľom 12 projektov podporených z Dunajského fondu. V rámci tretej grantovej výzvy sa prerozdelí 63.500 eur, informoval Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.


      Finančná podpora má podľa Tedlu uľahčiť činnosť organizáciám, ktoré sa už venujú rekreačno-športovým, komunitným, environmentálnym a edukačným aktivitám pri Dunaji. Na rieke by mali vzniknúť napríklad nové móla a pontóny pre malé turistické i rekreačné plavidlá, oddychové zóny pre obyvateľov a návštevníkov obcí, vyznačené súvislé cyklotrasy popri Malom Dunaji, či kanoe a historické člny. Skultivovať sa má aj areál lodenice a lodný vlek pre rekreačných vodákov.       V rámci tretej grantovej výzvy podľa Tedlu prijala nadácia 42 žiadostí o podporu, ktoré posudzovala odborná porota v dvoch postupových kolách. Vybrané projekty majú prevažne charakter malej funkčnej infraštruktúry a drobných pozitívnych zásahov do terénu.       Poslaním Dunajského fondu je prepájanie zdrojov, rôznych aktivít a spoločenstiev, ktoré pôsobia na rieke a poskytovanie priestoru pre komunikáciu a spoluprácu. "V priebehu troch grantových výziev vďaka korporátnym a nadačným donorom, ale aj individuálnym darcom podporil už dohromady 25 neziskových projektov celkovou sumou 138.000 eur," uzavrel Tedla.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2016
Na žiadanie grantu z Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne
Na podanie žiadosti o grant Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne. Neziskové organizácie môžu požiadať o podporu svojich projektov do 15. decembra.
viac
22.05.2017
Na projekty oživenia okolia Dunaja poputuje vyše 55 000 eur
Na podporu projektov na kultivovanie a oživenie prostredia Dunaja a Malého Dunaja poputuje z Dunajského fondu vyše 55 000 eur. Peniaze v rámci druhej grantovej výzvy získalo osem projektov neziskových organizácií. Podporené budú aktivity od Bratislavy až po Komárno.
viac
12.04.2019
Ďalšia Výzva z Fondu malých projektov
Podmienkou získania podpory je partnerstvo so žiadateľom z Maďarska. To znamená, že aktivity podporené z projektu musia byť realizované na oboch stranách Dunaja.
viac
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %