Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.07.2016 08:30

Dva týždne môžu obyvatelia Piešťan hlasovať o participatívnom rozpočte


Ilustračná snímka: (int.).


Jedenásť občianskych projektov sa uchádza o prostriedky z mestskej pokladnice Piešťan prostredníctvom nultého ročníka participatívneho rozpočtu.


Spolu je na participatívny rozpočet vyčlenených 20 000 eur. O udelení peňazí rozhodnú Piešťanci hlasovaním, ktoré potrvá do 24. júla.      

V kategórii projektov do 2000 eur je zaradený projekt detské ihrisko v materskej škole na Považskej ulici, ďalej stolnotenisové stoly v mestskom parku, viacgeneračná oddychová zóna na Lipovej ulici, návrh na spracovanie projektovej dokumentácie na cyklochodníky v centre mesta a aj osadenie púmp pre bicykle. V kategórii nad 2000 eur podali obyvatelia mesta projekty na verejný gril v priestoroch mestského amfiteátra, do revitalizácie ktorého sa pustili piešťanské neziskové organizácie, tiež projekt na zlepšenie oddychového priestoru a doriešenie parkovania na Brezovej ulici, záchranu malého futbalového ihriska na sídlisku Adam Trajan, úprava vnútrobloku na Ulici Mateja Bela a bezbariérové priestory pre materské centrum Úsmev.      

Podľa vyjadrenia hovorkyne Piešťan Evy Bereczovej celkovo podali Piešťanci 23 projektov, komisia poverená vyhodnocovaním rozhodla, že hlasovať sa bude o jedenástich, pretože ostatné prišli po termíne alebo nesplnili kritériá. Z malých projektov by mali byť podporené štyri a z väčších dva. "Žiadny z podaných projektov sa nestratí, radnica sa ich pokúsi zaradiť do rozpočtu v nasledujúcich rokoch," dodala Bereczová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
20.06.2016
Verejnosť rozhodne o podpore komunitných projektov sms hlasovaním
Z dovedna 18 menších projektov na zveľadenie komunitného života v Partizánskom budú môcť Partizánčania vybrať sms hlasovaním tie, ktoré samospráva mesta podporí dotáciou zo svojho rozpočtu.
viac
14.07.2017
Burza nápadov k občianskemu rozpočtu 2018
Hlavné mesto SR Bratislava aj v roku 2018 vyčlení časť mestského rozpočtu na účely občianskeho rozpočtu.
viac
07.01.2020
Na projekty do participatívneho rozpočtu majú Humenčania čas do konca januára
Návrhy na projekty v rámci participatívneho rozpočtu, ktoré mesto Humenné zavádza v roku 2020 po prvý raz, je možné predkladať do konca januára. Každý z prihlásených záujemcov sa môže prihlásiť najviac s dvoma projektmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %