Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
18.06.2019 03:05

Ekofest bude mať najbohatší sprievodný program vo svojej histórii


Ilustračný výrez plagátu


Dvanásty ročník Ekofestu ponúkne 21. a 22. júna v Trnave koncerty i environmentálne témy. Jeho návštevníkov čakajú prednášky, filmy, workshopy, výstavy i prezentácie organizácií, ktoré sa zaoberajú ochranou životného prostredia.


Vďaka spojeniu s organizátormi obľúbenej jazdy PSA TT-Inline bude súčasťou športového programu festivalu aj PSA TT-Inline - jazda na korčuliach a bicykloch zelenou Trnavou, ktorej štart aj cieľ bude v Kamennom mlyne.       

Piatok bude v kine Hviezda patriť premietaniam dokumentárnych filmov Ekotopfilmu – Envirofilmu s environmentálnou a osvetovou tematikou. V druhom pásme o 10.00 h čakajú na študentov z trnavských škôl nielen filmy, ale aj prednáška Petry Slezákovej Zero Waste – život bez odpadu. Vstup je vďaka podpore mesta Trnava na podujatia voľný.

Sobotňajšie koncerty o 15.30 h otvoria hudobníčky zoskupenia Girls from the Moon, po nich nastúpia punkrockeri z kapely From Our Hands, ktorí zvíťazili v regionálnom finále celosvetovej súťaže Planet Rox. "Od 18.30 h vygraduje hudobný program Ekofestu vystúpenie najobľúbenejšej slovenskej festivalovej kapely Horkýže Slíže, po nej sa diváci môžu tešiť na domácu Hudbu z Marsu, speváka Lukáš Adamca a bodku za programom dá Marián Grexa so svojou kapelou Delykvenc," uviedol organizátor podujatia Matej Lančarič.

Sprievodné podujatia v Kamennom mlyne sa začnú už o 13.00 h zdravou jogou v parčíku pri detskom ihrisku v podaní Gravity Academy Trnava. "Besedy a diskusie v salóniku hotela Koliba sa začnú o 15.30 h a návštevníci budú môcť diskutovať o spracovaní odpadov, vodných tokoch na Slovensku či zoznámiť sa s projektom Zuzany Lančaričovej Bezpečné zastávky v Trnave, ktorého cieľom je zabezpečiť autobusové prístrešky tak, aby ich vinou nedochádzalo k zbytočnému úhynu vtáctva," dodal organizátor.       

Športová časť programu odštartuje o 16.30 h PSA TT–Inline. Jazda cyklistov zelenými zónami Trnavy povedie z Kamenného mlyna, cez Kamennú cestu, Hospodársku ulicu, Park Janka Kráľa a cez depo naspäť do Kamenného mlyna. Športový program Ekofestu bude aj na kúpalisku Kamenný mlyn, kde si budú môcť návštevníci zahrať petang, kolky, plážový volejbal, stolný futbal a v prípade priaznivého počasia sa budú môcť okúpať aj v bazéne. „Vstup na kúpalisko bude pre návštevníkov Ekofestu bezplatný po preukázaní sa platnou vstupenkou,“ doplnil Lančarič.       

Výťažok z Ekofestu pôjde aj v tomto roku na výsadbu zelene v areáli Fakultnej nemocnice Trnava. Viac informácií je na www.ekofest.sk.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2021
Do Týždňa slovenských knižníc sa zapájajú aj krajské knižnice BBSK
Knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja sa aj tento rok zapájajú do Týždňa slovenských knižníc. Svoje sprievodné podujatia ponúknu deťom i dospelým v online priestore.
viac
05.05.2021
Netradičné oslavy Dňa Európy na Slovensku sa blížia
Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku aj tento rok pripravuje v spolupráci so svojimi partnermi oslavy Dňa Európy. Budú prebiehať od 6. mája a obsiahnu množstvo prevažne online podujatí a aktivít. Všetko za dodržania prísnych opatrení na spomalenie šírenia koronavírusu.
viac
01.07.2021
Nádielka letných zážitkov v regióne Stredné Slovensko
Slnečné dni a pekné počasie lákajú každoročne do regiónu veľké množstvo návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spoločne s partermi ani tento rok nezaháľala a pre návštevníkov pripravila rôznorodé aktivity, ktoré môžu počas leta zažiť.
viac
06.07.2022
Kultúrne organizácie kraja ponúkajú počas leta bohatý program
Kultúrne organizácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) si aj toto leto pre svojich návštevníkov pripravili bohatý program. Pôjde o rôzne kultúrne a spoločenské akcie, ako sú napr. výstavy, predstavenia, besedy, folklórne prehliadky, koncerty. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %