Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.01.2019 12:50

Environmentálny fond bude môcť minúť o 37 miliónov eur viac


Environmentálny fond - logo


Environmentálny fond bude môcť v roku 2019 minúť o 37 miliónov eur viac, ako sa pôvodne počítalo. V stredu takýto návrh ministerstva životného prostredia odobrila vláda. Zvýšenie limitu na výdavky bude hradené priamo z vlastných peňazí fondu.


Rezort tvrdí, že po tomto kroku bude možné vo vyššej miere podporiť projekty formou dotácie na rok 2019, ako aj financovanie ďalších druhov podpory uvedených v zákone. Spomína zatepľovanie verejných budov, kompenzácie nákladov prevádzkam, pri ktorých sa predpokladá značné riziko úniku uhlíka, rozvoj elektromobility v súvislosti s ochranou ovzdušia či opatrenia na technické zabezpečenie riešenia mimoriadnych a mimoriadne závažných environmentálnych situácií.       

Peniaze pôjdu aj na financovanie riešení na zabezpečenie starostlivosti o životné prostredie v súvislosti s riešením stavov pri mimoriadnych a mimoriadne závažných environmentálnych situáciách a na zvýšenie rozpočtu v rámci existujúcich špecifikácií podpory na rok 2019 s akcentom na podporu v oblasti budovania verejných kanalizácií, čistiarní odpadových vôd a vodovodov.       

Environmentálny fond má v roku 2019 dosiahnuť celkové príjmy vo výške takmer 692 miliónov eur, a to bez štátnych dotácií. Jeho výdavky už po tejto zmene dosiahnu takmer 119 miliónov eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
ZMOS má zásadné pripomienky k poplatku za uloženie odpadov
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa zapojilo do medzirezortného pripomienkového konania k návrhu zákona o poplatkoch za uloženie odpadov. Svoje postoje vyjadrilo vo viacerých zásadných pripomienkach.
viac
25.11.2019
Mesto Košice hľadá milióny eur pre rozpočet, zvýšiť sa majú miestne dane
Mesto Košice v týchto dňoch pripravuje svoj rozpočet na nasledujúci rok, ktorý bude musieť vziať do úvahy aj viaceré zmeny zákonov. Ich dosah na rozpočet bude predstavovať 18 miliónov eur.
viac
10.06.2020
Mesto Prievidza pozastavilo investície v sume takmer 280 000 eur
Opatrenie v súvislosti s výpadkom príjmov v nadväznosti na pandémiu nového koronavírusu premietla do prvej úpravy rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (8. 6.) schválili tamojší mestskí poslanci.
viac
14.10.2020
B. Tréger tlmočil predsedovi vlády zásadný postoj k návrhu rozpočtu
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska listom tlmočil premiérovi postoj ZMOS k návrhu štátneho rozpočtu a rozpočtu verejnej správy na roky 2021 – 2023.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %