Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.02.2019 10:15

EnvirOtázniky preveria znalosti o problematike ovzdušia


EnvirOtázniky - logo


Slovenská agentúra životného prostredia vyhlasuje XIV. ročníkceloslovenskej vedomostnej súťaže pre žiakov II. stupňa základných škôl EnvirOtázniky, ktorej hlavná téma je zameraná na problematiku ochrany ovzdušia.


V rámci enviroolympiády budú riešiť 40 otázok zo 4 tematických oblastí: Ovzdušie ako zložka životného prostredia, Znečisťovanie ovzdušia ako proces, Vplyvy znečisťovania ovzdušia a Inovácie v oblasti ovzdušia. Okrem iného sa prostredníctvom nich dozvedia, ako znečistenie ovzdušia vplýva na životné prostredie na našej planéte, aké znečisťujúce látky ohrozujú kvalitu života na nej, kedy sme v histórii ľudstva zaznamenali prvé zmienky o znečistení ovzdušia a bol prijatý prvý zákon na jeho ochranu, ale aj napríklad aké inovácie vymyslelo ľudstvo na jeho ochranu.

O víťazovi súťaže rozhodne počet bodov získaných za vyriešenie všetkých otázok, samostatnosť pri ich riešení a použitie zdrojov informácií, ktoré využil na ich správne zodpovedanie. Pri rovnakom počte bodov rozhodne čas, kedy bol kompletne vyplnený a odoslaný hárok s odpoveďami. Propozície súťaže sú zverejnené na stránke http://www.envirotazniky.sk/.

Cieľom súťaže EnvirOtázniky je zvýšiť záujem žiakov základných škôl o prírodovedné predmety,  problematiku životného prostredia ešte pred ich rozhodovaním sa o budúcom štúdiu na stredných školách. Súčasne má prispievať k zvyšovaniu environmentálneho povedomia, informovanosti o trvalo udržateľnom rozvoji a angažovanosti žiakov v otázkach životného prostredia doma, v škole a vo svojom regióne.

Autor: (ts-sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2020
BBSK chce zlepšiť kvalitu ovzdušia, ľudí bude učiť aj to, ako správne kúriť
Na Štefánikovom nábreží v Banskej Bystrici zaznamenali meteorológovia počas januára 2020 prekročené limity priemernej koncentrácie emisií tuhých častíc PM 10 celkovo 15-krát. V meste Jelšava k takémuto prekročeniu hodnôt prišlo počas januára celkovo 18-krát.
viac
16.09.2020
Európsky týždeň mobility 2020 oslávime inak
Do národnej kampane Európsky týždeň mobility 2020 sa napriek dosahom pandémie Covid- 19 do 14. septembra zaregistrovalo 49 samospráv a 22 originálnych aktivít zástupcov organizácií, inštitúcií či škôl.
viac
10.11.2020
Informácie o aktuálnom stave ovzdušia ponúkne nová webová aplikácia
Ministerstvo životného prostredia SR v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia a Slovenským hydrometeorologickým ústavom predstavuje webovú aplikáciu dnesdycham.sk s cieľom zvyšovať povedomie verejnosti v oblasti kvality ovzdušia na Slovensku.
viac
27.03.2021
Vyhlásenie celoslovenskej olympiády o životnom prostredí EnvirOtázniky
Slovenská agentúra životného prostredia vyhlasuje XV. ročník celoslovenskej olympiády o životnom prostredí EnvirOtázniky určenej žiakom II. stupňa základných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %