Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.03.2018 08:08

Ešte dva týždne sa možno zapojiť do čitateľskej súťaže


Vráťme knihy do škôl


Siedmy ročník obľúbenej knižnej súťaže pre žiakov materských, základných aj stredných škôl „Vráťme knihy do škôl“ má pred sebou posledných 14 dní, počas ktorých môžu mladí čitatelia zaregistrovať svoj príspevok z prečítanej literatúry a dať tým aj tip na dobrú knihu.


„Cieľom projektu je priviesť deti k čítaniu, aby po knihách siahali častejšie, aby k nim mali pozitívny vzťah, a aby sa kniha stala ich verných spoločníkom. Rozšíria si tak nielen slovnú zásobu, precvičia si predstavivosť, vďaka ktorej môžu precestovať celý svet z pohodlia domova,“ povedal k celoslovenskej knižnej súťaži bratislavský župan Juraj Droba.

Knižný projekt „Vráťme knihy do škôl“ odštartoval 15. januára a potrvá do 15. marca 2018. Jeho organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, spolu s ABCknihy.sk a vydavateľstvom IKAR.

Princíp súťaže je jednoduchý. Stačí ak žiaci materských, základných aj stredných škôl pošlú krátky text (polstranovú esej) o prečítanej knihe, ktorú si sami zvolili a to prostredníctvom webovej stránky www.vratmeknihydoskol.sk, kde si súťažné príspevky zaregistrujú. Dôležité je v texte objasniť dôvody, pre ktoré si vybrali konkrétnu knihu, čím ich zaujala a popísať čo im dielo prinieslo. Škôlkari nakreslia obrázok na základe učiteľom alebo inou osobou prečítaného textu. Žiaci I. stupňa základných škôl môžu poslať buď text alebo obrázok.

Slávnostné vyhlasovanie výsledkov knižnej súťaže sa uskutoční 12. apríla 2018.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
O necelé dva týždne sa začne siedmy ročník čitateľskej súťaže
Už o necelé dva týždne sa začne čitateľská súťaž „Vráťme knihy do škôl“, do ktorej môžu mladí čitatelia poslať svoj tip na dobrú knihu. Obľúbená knižná súťaž pre žiakov materských, základných aj stredných škôl nebude chýbať ani tento rok a jej siedmy ročník štartuje 15. januára 2018.
viac
19.12.2019
BSK: Deti i mladí čitatelia sa môžu opäť zapojiť do súťaže Vráťme knihy do škôl
Materské, základné a stredné školy sa opäť môžu zapájať do projektu Vráťme knihy do škôl. Jeho cieľom je motivovať deti k čítaniu, vytvárať pozitívny vzťah ku knihám a podporovať ich fantáziu.
viac
08.02.2023
Deti i mladí čitatelia sa môžu opäť zapojiť do súťaže Vráťme knihy do škôl
Materské, základné a stredné školy v Bratislavskom kraji sa môžu opäť zapájať do čitateľského projektu Vráťme knihy do škôl. Jeho cieľom je deti, žiakov a študentov motivovať k čítaniu, vytvárať pozitívny vzťah ku knihám či podporovať fantáziu.
viac
16.02.2024
BSK: Štartuje súťaž Vráťme knihy do škôl. Motivuje deti čítať, ale aj písať
Obľúbená čitateľská súťaž je tu opäť. V centre pozornosti dvanásteho ročníka projektu Vráťme knihy do škôl je motivovať deti k čítaniu kníh. Novinkou aktuálneho ročníka je súťaž v písaní mikropoviedok. Súťaž je určená je pre materské, základné a stredné školy na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %