Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.09.2017 12:30

Európsky týždeň mobility v Žiline predstaví alternatívne formy dopravy


Pozvánka.


Európsky týždeň mobility zavíta opäť po roku aj do Žiliny. V piatok 22. septembra je na Námestí Andreja Hlinku pre verejnosť pripravený bohatý program zameraný na potrebu znižovania emisného zaťaženia v meste. Téma EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY 2017 je „Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita“. 


V nadväznosti na túto tému pripravilo mesto Žilina pre návštevníkov prezentáciu elektromobilov rôznych značiek či predstavenie zámeru mesta zriadiť systém na zdieľanie verejných bicyklov. Pri tejto príležitosti si bude môcť verejnosť vyskúšať jazdu požičaným bicyklom či jazdu v elektromobile. Súčasťou celého podujatia sú aj zaujímavé aktivity pre najmenších.

Európsky týždeň mobility (ETM) sa koná každý rok od 16. do 22. septembra s cieľom povzbudiť samosprávy, aby zaviedli a podporovali opatrenia udržateľnej mestskej mobility, aby vyzvali svojich obyvateľov využívať pre  prepravu  multimodálnu dopravu (pešia preprava, cyklistická či  hromadná doprava) -  alternatívy k individuálnej automobilovej dopravy s vysokou emisnou produkciou. Mesto Žilina sa do tohto podujatia zapojí už po štvrtýkrát.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2017
Týždeň slovenského filmu
Týždeň slovenského filmu prinesie bratislavským divákom kolekciu minuloročných domácich titulov pohromade na jednom mieste a umožní dohnať resty, ktoré sa filmovým fanúšikom mohli vlani nazbierať.
viac
16.05.2017
XXIII. ročník Staromestských slávností má pripravený pestrý program
Už budúci týždeň sa mesto Žilina a jeho obyvatelia dočkajú XXIII. ročníka Staromestských slávností.
viac
26.06.2017
Oslávte prázdniny v ríši fantázie
Pokiaľ aj vy premýšľate nad tým, ako osláviť záver školského roka, desiate narodeniny Medzinárodného festivalu animácie Fest Anča sú tou správnou voľbou. Od 29. júna – 2. júla zablúdite do ríše fantázie tých najlepších animovaných filmov.
viac
29.08.2017
Čoskoro začína Európsky týždeň mobility 2017
Do kampane sa môžu svojím tematickým podujatím zapojiť nielen samosprávy miest, ale aj neziskové organizácie, inštitúcie a školy. Registrácia je možná do 16. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %