Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.11.2018 07:55

Farebný kvetinový svet začína v jeseni


Ilustračná snímka


V prešovských kvetinových záhonoch pribúdajú v týchto dňoch tisíce nových kvetov, trvaliek a cibuľovín. Tie farebne skrášlia ulice mesta počas budúceho roka.


V Prešove sa aktuálne uskutočňuje výsadba kvetinových záhonov a kvetináčov tak v centre mesta, ako aj na sídliskách. Je to základ, vďaka ktorému sa naše mesto na budúci rok rozžiari rôznorodými farbami a tvarmi kvetov. 

Prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti sa do záhonov vysadí vyše 12 000 rôznych kvetov. Približne polovicu z nich tvoria sirôtky, ktoré zakvitnú od bielej cez fialovú, žltú či oranžovú až po bordovú.

Pod zeminou sa ocitne aj vyše 6700 cibuliek tulipánov niekoľkých druhov, narcisov i rôznorodých modrávok a cesnačiek.

Od jari do neskorej jesene tak počas budúceho roka budú postupne kvitnúť  v záhonoch na uliciach Hlavná, Levočská či na Námestí legionárov. Svojimi pestrými farbami tiež skrášlia množstvo kvetináčov v centre mesta, pri železničnej stanici, pri Opále či na Námestí mieru.

Už po tretíkrát tiež zakvitnú „kvetinové koberce“ v trávnikoch v každej zo siedmich prešovských mestských častí. Medzi trávou tak od skorej jari postupne vykvitnú šafrany, narcisy a tulipány.

Autor: (msu presov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2019
Mesto spoplatní parkovanie okrem centra mesta i na sídliskách
Mesto Prešov bude mať 17 zón regulovaného parkovania. Ako uviedol pre TASR hovorca mesta Vladimír Tomek, regulované parkovanie v Prešove funguje už od roku 2008, keď vznikla centrálna mestská zóna. Zatiaľ je regulácia statickej dopravy zavedená iba v centre mesta. Po novom sa rozšíri aj na sídliská.
viac
05.05.2020
Prešovské dobrovoľnícke centrum spustilo ekologickú kampaň
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) spustilo v uplynulých dňoch kampaň s názvom Nadýchni sa, ktorej cieľom je pomôcť prírode a životnému prostrediu. Jej partnerom je Regionálne centrum ochrany prírody v Prešove.
viac
30.10.2020
Samospráva vysadí viac ako 70 stromov
Viac než 70 stromov vysadí na verejných priestranstvách počas najbližších týždňov samospráva Lučenca. Na sociálnej sieti o tom informovala primátorka Alexandra Pivková.
viac
27.12.2022
Zo starých pieskovísk na Mojmírovej vzniknú "osie hniezda"
Staré pieskoviská na Mojmírovej ulici v Zlatých Moravciach dostanú nové využitie. Tri chátrajúce ihriská sa zmenia na tzv. osie hniezda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %