Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.02.2017 07:00

Fašiangy v Liptovskom Mikuláši spoja ľudí


Snímka zdroj: (MsÚ).


Hlavný fašiangový program v Liptovskom Mikuláši spojí ľudí z mesta aj mestských častí. Bursovníci z celého Liptovského Mikuláša sa zídu pred mestským úradom a v sprievode sa vyberú do ulíc.


„Masky, spev a ľudová hudba poputuje centrom mesta, pozývame všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa do sprievodu zapojili či už s maskami, alebo bez nich, aby sme sa všetci stretli v dobrej nálade,“ pozýva primátor Liptovského Mikuláš Ján Blcháč.

Fašiangovať sa bude na Námestí osloboditeľov 17. februára so začiatkom o 16. hodine pred mestským úradom. Po krátkom programe a privítaní sa vytvorí sprievod, ktorý prejde cez pešiu zónu na nádvorie Čierneho orla. „Zastavíme sa pred obchodným domom, knižnicou a Múzeom Janka Kráľa. O dobrú náladu a pohostenie sa postaráme navzájom,“ konštatovala Dana Guráňová z mikulášskej radnice.

V programe vystúpi Folklórny súbor Zemplín z partnerského mesta Michalovce, folklórne súbory a skupiny z Liptova, kluby seniorov či žiaci Základnej školy Čsl. brigády. Fašiangové oslavy pokračujú o deň neskôr v mestských častiach Bodice, Iľanovo, Liptovská Ondrašová a na ďalší víkend 25. februára v Palúdzke a Ploštíne.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
Nitrianske fašiangy ponúknu jarmok, dobré jedlo a kultúrny program
Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára. Už o 10. hodine začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska.
viac
16.02.2017
Kultúrny február uzavrú tradičné fašiangové oslavy
Aj koncom februára majú múzeá, galérie, divadlá, kultúrne strediská, knižnice či hvezdáreň v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravenú lákavú ponuku podujatí pre návštevníkov i obyvateľov Žilinskej župy.
viac
19.02.2022
Napriek opatreniam sa snažia zachovať obľúbenú tradíciu
V Trenčianskych Tepliciach dnes (19. 2. 2022) od 10:30 hod. na Kúpeľnom námestí začne symbolicky znieť hudba slovenského folklóru. Fašiangy ako sa patrí to síce kvôli aktuálnym opatreniam nebudú, ale symbolicky tradíciu v kúpeľnom mestečku napriek tomu zachovajú!
viac
18.02.2023
S fašiangami sa v meste rozlúčia sprievodom i zábavou
Sprievodom mestom v maskách i zábavou, ktorá bude spojená s pochovávaním basy, sa v Prievidzi rozlúčia s fašiangovým obdobím. Podujatie sa uskutoční 21. februára. Informovala o tom referentka propagácie Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Nina Pekárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %