Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.06.2016 03:31

Festival chutí ponúkne jahodové dezerty, ale aj jahodové pivo


Ilustračná snímka: (visitnitra.eu).


Festival chutí Nitrianskeho kraja oživí Svätoplukovo námestie a nitriansku pešiu zónu v sobotu 4. júna.


Jeho súčasťou bude gastronomické podujatie Ochutnám v Nitre spájajúce gastronomické špeciality s odkazom na pestovanie jahôd v tomto regióne pod názvom Jahodová Nitra. V rámci medzinárodného festivalu bubnov a perkusií drumpoint Slovakia 2016 vystúpia na viacerých pódiách bubenícke skupiny z rôznych krajín. Mozaiku celého podujatia dotvorí večerné premietanie filmu Láska na prvý boj v Gotickej priekope na Nitrianskom hrade, informovala Ľudmila Synaková z nitrianskeho mestského úradu.      

Oproti minulému roku pribudne niekoľko nových reštaurácií aj nápojov. Organizátori vybrali prevádzky výlučne z Nitrianskeho kraja, ktoré si udržujú stabilnú úroveň. Podniky predstavia svoje vlastné špeciality, ale aj krajové jedlá. Návštevníci budú môcť ochutnať jahodovú štrúdľu, domáce hamburgery, grilované rebierka aj plnené pohánkové placky. "Jahody budú najviac sekundovať dezertom, ale dostanú sa napríklad aj do piva vareného špeciálne na túto akciu a tiež aj do jahodového destilátu," skonštatovala Synaková.       

Umenie kuchárov doplní bohatý kultúrny program. V Zóne tradícií, vína a dobrej nálady čaká na návštevníkov vyhodnotenie súťaže o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu Nitrianskeho kraja či vyhlásenie najlepších ročníkových vín. O ľudovú hudbu sa postarajú folklórne zoskupenia Zobor a Ponitran. Príjemnú atmosféru vytvorí Egon Gnoth či hudobné teleso Saxophone Syncopators. Na hlavnom pódiu sa uskutoční škola tanca v štýle latino pod vedením Mária Lopeza. Návštevníkov poteší aj nitrianske vokálne zoskupenie KatArs. Večerný program zabezpečí galavečer slovenskej hudby a latinskoamerickej kultúry pod názvom Fiesta pod Zoborom.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
07.07.2016
Bratislavský región sa predstaví celej Európe
Jedným z prvých podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ bude 7. Európsky samit regiónov a miest. Už tento víkend sa Bratislava stane strediskom zástupcov Európskeho výboru regiónov.
viac
04.08.2016
Festival partnerských miest Žiliny – Deň európskej kultúry 2016
Mesto Žilina pozýva na Deň európskej kultúry 2016, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 od 14:30 hod. na Mariánskom námestí.
viac
18.08.2016
V Hrušove bude počas víkendu už 21. Hontianska paráda
Uvítací príhovor starostu Hrušova Pavla Bendíka v miestnom rozhlase otvorí v piatok 19. augusta o 15. hod. 21. ročník folklórneho festivalu Hontianska paráda. Je najväčším podujatím ľudovej tradičnej kultúry v hontianskom regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %