Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.07.2018 11:13

Festival kresťanského divadla odštartuje cyklotúra do Trnavy


Plagát - pozvánka


Cyklotúrou z Močenka do Trnavy a odovzdaním festivalového posolstva na Arcibiskupskom úrade v Trnave sa v stredu 25. júla začne 26. ročník festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok.


Počas piatich dní ponúkne festival vystúpenia najúspešnejších súborov z celého Slovenska, ktoré sa venujú kresťanskému divadlu, i množstvo sprievodných podujatí.      

 V súťažnej časti festivalu sa v kultúrnom dome v Močenku v okrese Šaľa i na futbalovom štadióne predstavia tri divadelné súbory, informovali organizátori festivalu. Detský divadelný súbor Úsmev pri Mestskom kultúrnom stredisku Šaľa a Divadle ŠOK ponúkne Alicu v krajine zázrakov, Divadelný súbor Minót pri Cirkevnej ZUŠ sv. Lukáša v Topoľčanoch predstaví Tajný výlet, Daniel Hayden z Preselian sa bude prezentovať Lietajúcou rozprávkou.       

V sobotu 28. júla sa na Gorazdove uskutoční večerná svätá omša, ktorú bude celebrovať trnavský arcibiskup Ján Orosch. Po omši sa začne prehliadka kresťanského umenia a ľudovej tvorby Gorazdovský dvor. Jeho súčasťou bude prezentácia loveckého tábora slovanského vladyku, vystúpenie šermiarov a sokoliarov, ochutnávka pokrmov z dobovej kuchyne.       

Program festivalu vyvrcholí v nedeľu 29. júla dopoludnia slávnostnou pontifikálnou svätou omšou, ktorú bude celebrovať rodák z Močenka František Rábek, ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zložiek SR. Po svätej omši prednesie recitátorka Ida Rapaičová Proglas - Predslov k evanjeliu v staroslovienčine.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Amplión prinesie do mesta 40 programov na desiatich scénach
Banskú Štiavnicu čakajú tri dni plné divadelnej zábavy. S názvom Amplión sa tu dnes začína prvý festival kabaretných divadiel a pouličného umenia na Slovensku.
viac
18.04.2019
Neprofesionálni divadelníci budú súťažiť a vzdelávať sa
Mladí i dospelí neprofesionálni divadelníci sa zídu v Močenku na krajskej postupovej súťaži Na scénu 2019. Divadelné kolektívy z Nitrianskeho kraja čaká od 26. do 28. apríla okrem samotných vystúpení aj množstvo vzdelávacích aktivít.
viac
04.08.2020
Víťazstvo z Gorazdovho Močenka putuje vďaka Prvosienke do Zákamenného
Víťazom 28. ročníka celonárodného festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok sa stal Detský divadelný súbor Prvosienka zo Zákamenného s inscenáciou Na krídlach.
viac
22.04.2023
Festival Gorazdov Močenok sa bude konať na konci júla
V poradí 31. ročník celonárodného festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok sa bude konať od 23. do 30. júla. Informovalo o tom nitrianske biskupstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %