Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.07.2016 01:18

Finále Župného pohára už v sobotu


Pozvánka.


Finálny pretek šiesteho ročníka Župného pohára bude už tento víkend v Stupave. Prví pretekári sa na štart postavia už v sobotu ráno o 9:00. V Stupave budú zároveň vyhlásení aj víťazi celej série Župného pohára.


“Šestica pretekov už od apríla preverovala nielen fyzické zdatnosti cyklistov ale aj sieť cyklotrás v bratislavskom regióne. Každý pretek absolvovali aj zahraniční súťažiaci, preto bude veľmi zaujímavé spoznať definitívnych víťazov šiesteho ročníka Župného pohára,” vyjadril sa predsesda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Župný pohár 2016 vyvrcholí už tento víkend podujatím ŠKODA Stupava Trophy. Cyklisti sa môžu prihlásiť do štvrtkovej polnoci a pripravená je pre nich pätica trás v dĺžke od 16 kilometrov s 350 metrovým prevýšením až po trasu dlhú 105 km s prevýšením 2 850 m. Na každej trase sú pripravené stanice s občerstvením a v cieli ich bude čakať kultúrny program. Nedeľa je venovaná bežcom, ktorí si môžu zabehnúť osem alebo sedemnásť kilometrov, na ktoré sa vydajú zo Záhorskej Bystrice z námestria Rodiny. V nedeľu si však v Stupave zašportujú aj tí najmenší na Detskom cyklomaratóniku a na Junior MTB Trophy. O zábavu detí sa postará Majster N.

Novinkou ŠKODA Stupava Trophy je piatkový Eliminátor, teda crosscountry vyraďovací pretek. Jazdiť sa bude na vyznačenom okruhu cca 2500m s prekážkami. Zúčastniť sa môže každý odprezentovaný pretekár so svojim číslom na MTB trať. Prvá dvojica pretekárov sa na trati predstaví o 17:00.

Župný pohár 2016 pozostával zo šiestich sérií pretekov. Prvý bol apríli, ďalší v máji, dva v júni a posledné dva v júli. Každý ponúkol viaceré druhy podujatí ako maratón, cross country, časovka, beh alebo detské cyklo-preteky. Na jednotlivých kolách si každý pretekár mohol zvoliť rôzne dĺžky trate a za celú sériu tak mohli účastníci najazdiť od  88 km s prevýšením 2 820 metrov, ak si zvolili najkratšie trate, až po 282 km s prevýšením 9 020 metrov, ak si zvolili najdlhšie trasy.

Víťazi šiesteho ročníka Župného pohára budú vyhlásení v sobotu o 16:00. Spoluorganizátorom Župného pohára 2016 je Bratislavský samosprávny kraj.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Preteky Okolo Slovenska sa začnú v Banskej Bystrici
Počas jubilejného 60. ročníka pretekov Okolo Slovenska, ktoré sa uskutočnia od 7. do 12. júna, bude na trati bojovať takmer stopäťdesiat cyklistických profesionálov.
viac
05.07.2017
Ďalšie kolo Župného pohára
Dnešný štátny sviatok je nielen oddychom pre pracujúcich, ale aj sviatkom pre milovníkov cyklistiky, ktorí si svoje sily zmerajú v ďalšom v poradí už piatom kole Župného pohára s názvom Kaktusbike Svätojurský Blesk - Memoriál Štefana Srnu. Partnerom podujatia je Bratislavský samosprávny kraj.
viac
01.03.2018
Behom sa bude oslobodzovať Zvolen po 40. raz
OZ Slovenský šport, Stredná odborná škola drevárska Zvolen, Mesto Zvolen ako aj Zvolenské kultúrne centrum Vás pozývajú v sobotu 10.3.2018 Na XL. ročník bežeckých pretekov – Beh oslobodenia Zvolena.
viac
27.08.2018
Prešov zažije sviatok dráhovej cyklistiky s medzinárodnou účasťou
Velodróm Prešov bude v stredu 29. augusta strediskom veľkých pretekov s medzinárodnou účasťou pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej. Po prvýkrát v 29-ročnej histórii odštartuje Grand Prix mesta Prešov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %