Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.03.2018 05:19

Firemní dobrovoľníci sa môžu zapojiť do 12. ročníka podujatia Naše Mesto


Ilustračná snímka - zdroj: Pontis


Naše Mesto 2018, najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe vstúpi 8. a 9. júna do svojho 12. ročníka. Registrácia firiem i aktivít je otvorená.


"Manažéri, personalisti, obchodníci, marketéri, zamestnanci z výroby a mnohí ďalší zoberú do rúk štetce, lopaty a ochotu zmeniť naše mestá na lepšie miesta pre život," hovorí senior programový manažér Nadácie Pontis Marek Richter, podľa ktorého sa účastníci oblečení v rovnakých tričkách opäť zapoja do Nášho Mesta, aby podali pomocnú ruku tam, kde je to potrebné.       

Podľa Fiabáne sa firemní dobrovoľníci z celého Slovenska môžu zapojiť do aktivít vo svojich mestách. "Stačí, ak sa firma zaregistruje najneskôr do 22. marca. Dobrovoľníci si následne budú môcť zvoliť aktivity podľa zamerania, mesta, mestskej časti, dátumu a času," spresnila.       

Naše Mesto prepája firmy s neziskovými organizáciami, školami či miestnymi inštitúciami. Prihlásiť sa s aktivitou môžu neziskové organizácie, občianske združenia, domovy sociálnych služieb, chránené dielne, školy, centrá voľného času a materské centrá, nadácie, mestá, mestské rozpočtové i príspevkové organizácie zo zapojených miest, ako aj občianske iniciatívy.       

"Ak majú tieto organizácie nápad, ako zlepšiť mesto, stačí ak nám navrhnú svoje aktivity a my im získame pomoc od tisícov ochotných dobrovoľníkov a poskytneme im aj menší grant na priame náklady," vysvetľuje Richter. Aktivity môžu organizácie prihlasovať do 29. marca.       

Pre dobrovoľníkov bude podľa Fiabáne pripravených približne 500 aktivít v týchto mestách: Bratislava, Stupava, Senec, Pezinok, Svätý Jur, Trnava, Nitra, Hlohovec, Trenčín, Topoľčany, Hurbanovo, Partizánske, Prievidza, Žilina, Zvolen, Poprad, Spišská Nová Ves, Košice a ďalšie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2018
Slovensko bude mať ďalších 26 zelených oáz
V 12. ročníku grantového programu Zelené oázy, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 26 projektov v celkovej výške 56-tis. eur.
viac
07.02.2020
Na Štefánikovom námestí v Kremnici dnes odštartoval 12. ročník Big Air v meste
Tréningami a následne kvalifikačnými jazdami v piatok na kremnickom Štefánikovom námestí odštartuje 12. ročník podujatia Big Air v meste FIS Europa Cup & Open.
viac
08.09.2020
Týždeň dobrovoľníctva sa blíži
12. ročník celoslovenskej kampane sa uskutoční od 16. septembra a potrvá do 22. septembra 2020. Súčasťou tohtoročného Týždňa dobrovoľníctva bude aj podujatie Naše mesto.
viac
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %