Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
24.05.2019 04:45

Fotografická súťaž o najkrajšie zábery Prešovského kraja


V minulom roku v súťaži výrazne upútala mladá autorka z Bardejova Karin Kaľatová. Za fotografiu z dreveného chrámu v Bardejovských Kúpeľoch Ďakujem, Pane Bože získala ocenenie Grand Prix.


Široká verejnosť sa opäť môže zapojiť do fotografickej súťaže o najkrajšie zábery z Prešovského kraja. Siedmy ročník súťaže Choď a foť vyhodnotí odborná porota, ktorej predsedá známy fotograf Jano Štovka. Súťaž je spojená s putovnou výstavou najkrajších fotografií.


Fotosúťaž Choď a foť je určená amatérskym aj profesionálnym fotografom. Už po siedmy raz ju pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Hlavným cieľom fotosúťaže je predstaviť zaujímavosti Prešovského kraja prostredníctvom fotografií a putovnej výstavy. Záujem o súťaž každoročne rastie, do predošlého ročníka bolo prihlásených 493 fotografií od 155 autorov.

Súťaž trvá do 15. októbra 2019. K dispozícii sú štyri tematické kategórie: 1. Príroda, 2. Kultúra, tradície a história, 3. Black & white a  4. Šport, športové aktivity. Podmienkou je, aby fotografia bola zhotovená na území Prešovského kraja.

„Fotosúťaž ponúka priestor všetkým, ktorých očaril Prešovský kraj a chcú sa so svojimi dielami podeliť aj s verejnosťou. Či už sú to Vysoké Tatry, Pieniny, Poloniny, drevené chrámy, hrady, zákutia miest alebo ľudia, tradície či momentky, ktoré fotografov zaujali pri potulkách krajom. Na všetky zábery sa budeme tešiť,“ pozýva do súťaže Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

O víťazoch v štyroch kategóriách rozhodne odborná porota, ktorej bude opäť predsedať známy fotograf Jano Štovka, ktorý má na konte viacero celosvetových ocenení. Svojho favorita vyberú i fanúšikovia Severovýchodu Slovenska na Facebooku. Odmenou sú nielen vecné ceny, ale aj putovná výstava víťazov a finalistov fotosúťaže. Výstava sa každoročne začína vernisážou v Divadle Jonáša Záborského v Prešove a putuje ďalej po Slovensku, ale aj do zahraničia. Fotografie sú vytlačené na veľkých formátoch, čím sa zážitok zo záberov ešte viac umocňuje

Aktuálna putovná výstava z predošlého ročníka fotosúťaže sa v máji presunula do Kúpeľov Červený Kláštor Smerdžonka v Pieninách, návštevníci ju môžu vidieť v Dome zdravia.

V minulom roku v súťaži výrazne upútala mladá autorka z Bardejova Karin Kaľatová. Za fotografiu z dreveného chrámu v Bardejovských Kúpeľoch Ďakujem, Pane Bože získala ocenenie Grand Prix. Fotografia zároveň získala prvé miesto v kategórii Kultúra, tradície a história. Autorka oslovila porotu i ďalšími zábermi, prvenstvo si odniesla aj v kategórii Black & white.

Autor: (ts-PSK-Mgr. Barbora Čechová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2019
Súťaž školských časopisov - VII. ročník
Prešovský samosprávny kraj, Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) v Prešove a Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove vyhlasujú Súťaž školských časopisov - VII. ročník
viac
30.11.2020
Anketu Najlepší v cestovnom ruchu PSK prispôsobili koronakríze
Siedmy ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Tradičné kategórie tento rok nahradia len dve, reagujú tak na situáciu okolo nového koronavírusu.
viac
10.08.2021
Nitriansky kraj hľadá najkrajší záber z regiónu
Profesionálni aj amatérski fotografi sa môžu do konca septembra prihlásiť do súťaže, ktorú vyhlásil Nitriansky samosprávny kraj (NSK) prostredníctvom internetového portálu regionnitra.sk. Zapojiť sa môžu fotografiami, ktoré zachytávajú krásy nitrianskeho regiónu.
viac
12.02.2022
Hľadá sa kniha kraja. Vyhlásený je už v poradí piaty ročník súťaže
Už 5. ročník súťaže o najlepšie knižné tituly Prešovského samosprávneho kraja je spustený. Jubilejná „Kniha roka“ prináša tento rok aj niekoľko zmien.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %