Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.08.2016 03:13

Fotosúťaž Genius loci štartuje deviaty ročník


Snímka Dušana Rafaja z Trnavy - Činkáreň bola jednou z ocenených fotografií v roku 2015.


Mesto Trnava vyhlásilo 9. ročník fotografickej súťaže Genius loci. V spolupráci s fotoklubom Iris chce opäť osloviť pokročilejších i začínajúcich fotografov.


V hľadáčiku fotoaparátov nemusí byť len Trnava, ale aj atmosféra, duša ktoréhokoľvek miesta, mesta či udalostí. Uzávierka je 23. septembra, výstava najlepších prác sa uskutoční v októbri v západnom krídle radnice.      

Autori sa môžu do súťaže zapojiť s dielami zachytávajúcimi genius loci všade tam, kde bývajú, pracujú, na cestách, kde prežili nezabudnuteľné chvíle, v prírode alebo na rôznych kultúrnych či športových podujatiach.      

Súťaž vznikla v roku 2008 pri príležitosti 770. výročia slobodného kráľovského mesta Trnavy. Vzhľadom na to, že organizátori mali ambíciu rozšíriť ju na celé Slovensko, v siedmom ročníku došlo k zmene propozícií. Súťaž je otvorená pre všetkých záujemcov bez vekového a profesijného ohraničenia, začiatočníkov aj renomovaných fotografov. "Fantázii v spôsoboch videnia a stvárnenia sa medze nekladú, jedinou neodpustiteľnou podmienkou je vystihnutie názvu súťaže Genius loci. Diela nemusia zachytávať len realitu, môže ísť aj o inscenovanú fotografiu, scenár, fotopríbeh či rozprávku," informovala Elene Ursinyová z úseku komunikácie na trnavskej radnici. Myšlienka autora môže byť podporená výtvarným stvárnením, ak je jej nositeľom aj pôvodný záber. Ako samozrejmosť sa však požaduje bezchybné zvládnutie fotografickej techniky.      

Cieľom súťaže je objavovanie nových talentov, spolupráca mladých fotografov s renomovanými autormi, rozvíjanie bohatej trnavskej fotografickej tradície, nadväzovanie nových a posilňovanie jestvujúcich tvorivých kontaktov aj za hranicami nášho mesta.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2016
Dva nové portály radnice sú vianočným darčekom pre občanov
Dva nové špecializované portály, ktorých cieľom je zvýšiť transparentnosť a otvorenosť samosprávy, zavádza mesto Trnava ako vianočný darček pre svojich obyvateľov.
viac
06.06.2017
Trnava sa stala Európskym mestom stromov 2017
Mesto úspešne rieši problém s nedostatkom prírodného zázemia intenzívnou výsadbou stromov priamo v meste. Za túto snahu a starostlivosť o zeleň udelila Trnave Európska arboristická rada (EAC) titul Európske mesto stromov 2017.
viac
27.10.2020
Trnavská radnica vyhlásila súťaž na obnovu troch dvorov na Tehelnej
Ďalšiu architektonicko-krajinársku súťaž vypísalo mesto Trnava na obnovu verejných priestranstiev v rámci obytného súboru Tehelná. Chce revitalizovať tri vnútrobloky, aby vytvorilo oddychové prostredie pre obyvateľov. Informoval o tom primátor Peter Bročka.
viac
10.08.2021
Nitriansky kraj hľadá najkrajší záber z regiónu
Profesionálni aj amatérski fotografi sa môžu do konca septembra prihlásiť do súťaže, ktorú vyhlásil Nitriansky samosprávny kraj (NSK) prostredníctvom internetového portálu regionnitra.sk. Zapojiť sa môžu fotografiami, ktoré zachytávajú krásy nitrianskeho regiónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %