Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.08.2016 09:05

Furmanské preteky absolvuje v tomto roku 12 povozníkov


Snímka zdroj: (afus.olim.sk).


Furmanských pretekov, ktoré sa stali v Sobranciach už istou tradíciou, sa v tomto roku zúčastní zatiaľ najvyšší počet povozníkov. Bude ich 12 z celého Slovenska a divákom predvedú, ako sa pracuje s koňmi v lese. Preteky sa konajú v nedeľu 21. augusta.


Furmani musia zvládnuť viacero disciplín, medzi ktoré patrí sila, rýchlosť, poslušnosť a technika.      

„Preteky ukážu majstrovstvo furmanov, ich ťažkú prácu, ale aj to, ako dokonale zvládajú svojich zvieracích pomocníkov,“ vysvetlil primátor Sobraniec Pavol Džurina s tým, že každý rok oslovia účinkujúci všetky vekové kategórie.      

Podujatie sa uskutoční v areáli Sobraneckých kúpeľov, ktoré boli kedysi vychýrené svojimi liečebnými metódami. Podľa slov primátora si účastníci akcie pochvaľujú práve prostredie, ktoré je obkolesené prírodou.      

V súvislosti s výskytom žltačky v Michalovskom a Sobraneckom okrese Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Michalovciach zatiaľ neuvažoval nad obmedzeniami, čo sa týka organizácií verejných podujatí. Uviedla to zástupkyňa regionálnej hygieničky Daniela Kniežová.

 

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Furmani prilákali do Hriňovej asi 2500 ľudí
Okolo 2500 návštevníkov zavítalo počas tohto víkendu na 14. ročník Zimnej furmanskej súťaže ťažných koní, ktorá sa konala v Hriňovej v okrese Detva.
viac
15.08.2017
Furmanské preteky opäť predstavia spoluprácu človeka s koňmi
Furmanské preteky, ktoré sú v Sobranciach už istou tradíciou, sa uskutočnia v nedeľu (20.8.) v lesoparku tamojších kúpeľov. V tomto roku pribudli do zoznamu TOP podujatí programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita.
viac
19.08.2018
Na pretekoch sa predstavili furmani s ôsmimi konskými záprahmi
Na Furmanských pretekoch, ktoré sa v nedeľu uskutočnili v areáli niekdajších Sobraneckých kúpeľov, sa predstavili furmani s ôsmimi konskými záprahmi. Súťažili v troch disciplínach, v jednej z nich si zmerali sily prvýkrát.
viac
30.01.2023
Furmani s ťažnými koňmi po prestávke opäť súťažili o Hriňovskú fujarku
Zimná furmanská súťaž ťažných koní o Hriňovskú fujarku, ktorej 18. ročník sa uskutočnil v sobotu v Hriňovej, pozná svojich víťazov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %