Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.04.2017 09:56

Futbalový štadión vo Fiľakove postupne mení svoj vzhľad


Štadión FTC Fiľakovo. (Zdroj: Klaudia Kovácsová)


V posledných týždňoch sa v domovskom stánku FTC zrekonštruovali hráčske šatne, sociálne zariadenia pre divákov i priestory, ktoré využívajú kolkári.


„Okrem toho už čoskoro odovzdáme do užívania vynovené tréningové ihrisko pre mládež. Taktiež máme v úmysle podať projekt, vďaka ktorému by sa zrekonštruovala miestna telocvična,“ ozrejmil primátor Fiľakova Attila Agócs.

Mesto šetrí rozpočet

Rekonštrukčné práce na štadióne vykonala murárska čata vytvorená zo skúsených pracovníkov verejnoprospešných služieb. Mesto tak vďaka nim šetrí náklady. „Ušetríme mestské peniaze, keďže platíme len za materiál.“

Samospráva pre futbalových fanúšikov zrenovovala toalety a plánuje zlepšiť ich prístupnosť. Vynovenými šatňami a zrekonštruovanými priestormi sa môžu pochváliť aj extraligoví kolkári. Mesto do týchto opráv investovalo tritisíc eur. V rámci projektu Spoločne za krajšie Fiľakovo, ktorý podporil Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity získalo Fiľakovo približne päťtisíc eur aj na opravu časti štadióna. „Dotáciu sme využili na obnovenie antukovej atletickej dráhy okolo hlavného ihriska. Vytvorilo sa i nové doskočisko,“ vymenoval A. Agócs.

Ihrisko pre mládež a deti

Ešte v roku 2015 sa začali práce aj na ihrisku za štadiónom. V najbližších dňoch ho odovzdajú do užívania. „Bolo potrebné odstrániť burinu, vyčistiť terén, navoziť novú zem, vyvalcovať ihrisko a spraviť nové oplotenie. V minulom roku sme zasadili novú trávu, ktorú sme počas celého roka pestovali,“ priblížil Attila Visnyai, prezident fiľakovského FTC. Ako ďalej uviedol, s obnovou ihriska pomáhali aj miestni podnikatelia. Ihrisko by mala využívať prevažne mládež. „Ak by ihrisko splnilo normy, chceli by sme ho v prípade zlého počasia využívať aj na majstrovské zápasy detí. Šetrili by sme tým naše hlavné ihrisko,“ uzavrel A. Visnyai.

Obnova telocvične

Rekonštrukčné práce na štadióne by sa však ešte nemali skončiť. Mesto sa chce zapojiť do výzvy Slovenského futbalového zväzu a uchádzať sa o dotáciu v sume 39-tisíc eur. V prípade úspechu by na telocvični vymenili strechu, okná, dvere i bleskozvod. „Telocvičňu okrem FTC využíva aj miestne gymnázium. V budúcnosti bude potrebné budovu zatepliť. Kvôli použitým materiálom sú tam veľké úniky tepla,“ doplnil primátor.

Obecné noviny č. 13-14/2017 str. 28

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Stred augusta sa vo Fiľakove ponesie v znamení osláv
Samospráva spolu s ďalšími organizátormi pripravila už XXVI. ročník obľúbených Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo.
viac
27.09.2017
Mesto investuje do rekonštrukcií štadiónov približne 160 000 eur
Mesto Dolný Kubín investuje tento rok do rekonštrukcií zimného a letného štadióna približne 160 000 eur, vrátane finančnej podpory 70 000 eur od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
viac
20.10.2017
Fiľakovo chce investovať do športu. Futbalový areál prejde zmenami
Samospráva uspela v projekte Slovenského futbalového zväzu na podporu výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry. V rámci neho mesto získalo dotáciu 25-tisíc eur, ktorú bude spolufinancovať sumou 5000 eur.
viac
19.09.2019
Vláda mestu schválila 130-tisícovú dotáciu
Fiľakovo dostane od vlády dotáciu 130-tisíc eur. Príspevok vláda mestu odklepla na svojom augustovom výjazdovom rokovaní v Buzitke. Samospráva peniaze plánuje použiť na nákup zametacieho vozidla a dofinancovanie divadelnej techniky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %