Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.06.2018 04:30

Gelnica pripravila v júni viaceré podujatia pre deti i dospelých


Pozvánka na Hradný festival remesiel


Prvá polovica júna v Gelnici patrí deťom, kultúre aj histórii. Mesto pripravilo podujatia pre deti i dospelých. Prvým bol druhý ročník Jašiády, ktorý sa konal v sobotu na miestnom futbalovom štadióne a bol venovaný deťom pri príležitosti ich medzinárodného sviatku.


Deti sa mohli zabaviť na lezeckej veži, nafukovacom hrade, šmýkačke či vodných guliach. Okrem toho si mohli zajazdiť na koni a tohtoročnou novinkou bol zajačí hop. "Chovatelia zajačikov predviedli, ako tieto zvieratká dokážu zdolávať rôzne prekážky," priblížil primátor Gelnice Dušan Tomaško.       

O týždeň neskôr sa na hradnom vrchu Zámčisko v Gelnici uskutoční Festival hradných remesiel. "Bude tam dobová hudba v podaní Igricov, vystúpi Katka Koščová s bratmi Geišbergovcami, takisto sa návštevníci môžu tešiť na hru Kamene vo vreckách od spišskonovoveského divadla Kontra. Samozrejme, budú tam ukážky rôznych remesiel, ako napríklad sokoliari, kováči, raziči mincí a podobne," doplnil vedúci oddelenia kultúry, športu a voľného času Mestského úradu v Gelnici Milo Janáč s tým, že návštevníci budú môcť ochutnať aj stredovekú kuchyňu.       

Ako dodal, ide o podujatie rodinného typu. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2019
Gelnické Zámčisko opäť ožije Festivalom hradných remesiel
Atmosféru stredoveku prinesie na hradný vrch Zámčisko aj tento rok Festival hradných remesiel.
viac
14.07.2022
Kežmarok patrí festivalu Európske ľudové remeslo
Jubilejný 30. ročník festivalu Európske ľudové remeslo sa počas tohto víkendu (8. – 10. júla 2022) koná v Kežmarku. Na slávnostnom otvorení a sprievode sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
20.08.2022
Záhorie cez víkend ponúka senobranie, festivaly, ale aj motoristické preteky
Záhorie ponúka cez víkend (20. - 21. 8.) rozmanitý program. Od senobrania v Senici cez tradičný Brezovský jarmok či festivaly vína a hudby v Skalici až po preteky motocyklov spojené s pivným festivalom v Holíči.
viac
22.04.2023
Festival Gorazdov Močenok sa bude konať na konci júla
V poradí 31. ročník celonárodného festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok sa bude konať od 23. do 30. júla. Informovalo o tom nitrianske biskupstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %