Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
29.07.2019 10:10

Gelnica ukončila rekonštrukciu MŠ na Hlavnej ulici, obnovuje aj ďalšiu


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Gelnica tento mesiac ukončilo rekonštrukciu materskej školy (MŠ) na Hlavnej ulici, čím rozšírilo aj jej kapacitu. Celkové náklady predstavujú sumu viac ako 386.000 eur, z toho výška nenávratného finančného prostriedku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja predstavuje približne 313.000 eur.


Radnica začala v týchto dňoch aj s obnovou MŠ na Slovenskej ulici. K rekonštrukciám mesto pristúpilo, pretože objekty už boli v nevyhovujúcom stave.       

S rekonštrukciou MŠ Hlavná začali vlani v októbri. „Som rád, že po viac ako tridsiatich rokoch sa nám podarilo zabezpečiť renováciu škôlky. Nové sú fasády, okná, strecha, vynovuje sa aj vnútorný interiér. Verím, že problémy, ktoré nás predtým trápili, ako napríklad zatekanie, už budú minulosťou,“ uviedol primátor mesta Dušan Tomaško na sociálnej sieti.

Rekonštrukciou sa zároveň znížia náklady na prevádzku, nižšia bude predovšetkým spotreba energií. Mesto pripomína, že tým prispieva aj k zníženiu emisií skleníkových plynov a bojuje tak proti klimatickej zmene. „Pribudla nám úplne nová trieda, celkovo ich tak bude šesť. Deti budú svoj čas tráviť v dôstojných priestoroch,“ doplnila riaditeľka uvedenej MŠ Margita Halmi.       

Obnova MŠ na Slovenskej ulici bude stáť približne 250.000 eur. Spolufinancovanie mesta predstavuje päť percent z tejto sumy. Okrem iného zrekonštruujú podkrovie, vymenia okná a úpravou prejde i fasáda.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2019
MŠ na Ulici M. Mišíka v Prievidzi zrekonštruujú, navýši sa i jej kapacita
Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi čaká rekonštrukcia. Práce budú mať za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac. Investíciu bude samospráva financovať z fondov Európskej únie, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
28.11.2019
Vígľašská Huta-Kalinka vynovila materskú školu, chodia tam aj deti z okolia
Vynovená materská škola (MŠ) slúži už tento rok takmer trom desiatkam detí v obci Vígľašská Huta-Kalinka v okrese Detva. Miestna samospráva získala na jej obnovu takmer 100.000 eur z eurofondov prostredníctvom Programu rozvoja vidieka SR.
viac
13.05.2021
Myjava začala s rekonštrukciou ZŠ s MŠ Turá Lúka za 450 000 eur
Mesto Myjava začalo rekonštrukciu základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) v mestskej časti Turá Lúka. Odhadované celkové náklady na investičnú akciu sú vo výške 450 000 eur. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.
viac
07.10.2023
Samospráva chce zrekonštruovať MŠ v Dolnej Štubni
Materskú školu (MŠ) v Dolnej Štubni, mestskej časti Turčianskych Teplíc, plánuje samospráva zrekonštruovať. Prácami sleduje zlepšenie energetickej efektívnosti objektu, dodávateľa hľadá cez verejnú súťaž.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %