Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
04.04.2018 08:21

Gemersko-malohontské múzeum otvára začiatkom apríla turistickú sezónu


Ilustračná snímka, zdroj: GemerLand


Štyrmi prebiehajúcimi i novými výstavami otvorí 7. apríla aktuálnu turistickú sezónu Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote, ktoré je vďaka založeniu v roku 1882 piatym najstarším na Slovensku.


 „Gemersko-malohontské múzeum návštevníkom počas nadchádzajúcej turistickej sezóny ponúkne prehliadku stálych expozícií aGemersko-malohontské múzeum výstav nielen počas pracovného týždňa, teda v pondelok až piatok od 8.00 do 16.00 h, ale aj v sobotu a nedeľu v čase od 9.00 do 17.00 h,“ konkretizovala PR referentka Martina Oštrom Mareková.       

Počas apríla môžu návštevníci múzea podľa jej slov vidieť štyri výstavy. Prvou je Dieťa a jeho svet, ktorá predstavuje obdobie narodenia, krstu, predškolský a školský vek, detský odev, nábytok a v neposlednom rade aj hračky a hry. Druhá výstava má názov Vesmír očami detí a je tradičnou súťažnou prehliadkou výtvarnej tvorby detských prác žiakov z okresu Rimavská Sobota s tematikou vesmíru.       

Tretia výstava, ktorú sprístupnia 10. apríla, je pomenovaná Kremíkové nebo. „Prezentovaných na nej bude približne 30 kusov výpočtovej techniky používanej predovšetkým na území Československa a neskôr na Slovensku v období  rokov 1980 až 2000,“ priblížila PR referentka múzea.       

Poslednou v aprílovej ponuke GMM je výstava mladého výtvarníka Rolanda Neupauera Nesúvislosti. „Obsahuje nové diela umelca, v ktorých je možné sledovať jeho posuny a smerovanie v rámci abstraktnej maľby,“ uzavrela Oštrom Mareková.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Výstava v múzeu prezentuje dejiny krajčírstva v meste
Dejiny krajčírstva v Rimavskej Sobote v období od vzniku krajčírskeho cechu pravdepodobne na prelome 16. a 17. storočia až do polovice 20. storočia prezentuje aktuálna výstava Pohľad do minulosti krajčírstva.
viac
15.11.2018
Výstava prezentuje kŕmidlá pre vtáky vyrobené žiakmi
Kŕmidlá, vyrobené žiakmi druhého stupňa základných škôl a zodpovedajúcich ročníkov osemročných gymnázií v rámci deviateho ročníka súťaže Najkrajšie kŕmidlo prezentuje rovnomenná výstava, ktorú vo štvrtok otvorili v Gemersko-malohontskom múzeu (GMM) v Rimavskej Sobote.
viac
08.09.2021
Výstava priblíži život aj hrozby, ktorým čelí syseľ pasienkový
Život, prostredie aj ohrozenia, ktorým sysle na Slovensku čelia, priblíži počas nasledujúcich mesiacov Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote. Výstava, ktorej vernisáž sa uskutoční vo štvrtok (9. 9.), potrvá do januára 2022.
viac
09.03.2022
Turistickú sezónu otvára výstava o vývoji kníhtlačiarstva
Turistickú sezónu na Fiľakovskom hrade otvára výstava približujúca vývoj kníhtlačiarstva od stredoveku po súčasnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %