Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.04.2016 10:00

Grantový program Obce bližšie k vám 2016 - Výzva na predkladanie projektov


Snahou nadácie je prostredníctvom grantu podporovať rozvoj našich obcí v troch významných kategóriách: kultúrne podujatia, prírodné prostredie a obnova pamiatok. (Foto: archív)


Nadácia Slovenskej sporiteľne vyhlasuje grantový program zameraný na ochranu a rozvoj kultúrneho a prírodného dedičstva našich obcí. Nadácia prerozdelí v grantovom programe prostriedky v celkovej výške 70 000 eur.


Hodnotiaca komisia rozhodne o rozdelení prostriedkov medzi najprínosnejšie zámery, ktoré predložia samosprávy alebo miestne organizácie zastupujúce aktívnych občanov.

Oblasti podpory

V programe je možné žiadať o grant na trvalo udržateľný rozvoj obce v niektorej z nasledujúcich oblastí:

- Udržanie pravidelných kultúrnych podujatí, ktoré majú minimálne 5-ročnú tradíciu organizovania vo Vašej obci/meste, rozvíjajú záujem obyvateľov a návštevníkov o miestne tradície a zvyky, podporujú lokálny kultúrny život a cestovný ruch;

- Obnova lokálne významných historických a umeleckých pamiatok, ktorým bezprostredne hrozí, že budú pre verejnosť uzavreté, prípadne chátrajú a cieľom projektu bude sprístupniť ich verejnosti;

- Ochrana prírodného prostredia Vašej obce a okolia formou citlivej revitalizácie zelených zón, aktivít na záchranu vzácnej flóry či fauny, odstraňovaním nelegálnych skládok, podporou separácie komunálneho odpadu a pod.

Vzhľadom na obmedzené prostriedky budú podporené iba kultúrne podujatia, ktoré majú dlhodobú tradíciu, sú obľúbené a predsa im hrozí, že nebudú môcť byť zorganizované kvôli nedostatku finančných prostriedkov.

Obnovu pamiatok budeme podporovať, iba ak je objekt prístupný verejnosti alebo projekt k jeho sprístupneniu povedie...

Viac v Obecný novinách č. 13-14 na str. 4.

Autor: (ts - Nadácia SlSp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Aj v roku 2017 by sa slovenskej ekonomike malo dariť
V roku 2017 by si slovenská ekonomika mala udržať pomerne silné tempo rastu. Pracovný trh by si mal pripísať ďalšie zlepšenie a podporiť domácu spotrebu a sektory na ňu naviazané, ako aj pozitívne vplývať na výnos dane z príjmu fyzických osôb a tým aj na daňové príjmy miest a obcí.
viac
24.06.2020
Výzva na poskytnutie dotácií na nájomné spustená
Ministerstvo hospodárstva včera (23. 6.) vyhlásilo očakávanú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na nájomné.
viac
18.01.2021
Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás
Mesto Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás formou dotácie. Na tento účel vyčlenila samospráva v rozpočte 200 000 eur.
viac
04.05.2021
Ďalšia pamiatka sa dočká obnovy – verejnosť môže posielať nominácie
Už po dvanásty raz sa môžu ľudia zo všetkých regiónov krajiny zapojiť do iniciatívy venovanej záchrane kultúrnych pamiatok - Poklady Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %