Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
25.10.2018 11:27

Gymnázium v Partizánskom oslavuje 65. narodeniny


Ilustračná snímka (tsk)


K jubileu dostane darček v podobe kompletnej rekonštrukcie. Po púchovskom gymnáziu je Gymnázium v Partizánskom druhou strednou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorá v mesiaci október oslavuje významné výročie.


Písal sa rok 1953, keď v Partizánskom, v jednom z najmladších miest na Slovensku, bola zriadená jedenásťročná stredná škola. Už počas prvých pätnástich rokov od svojho vzniku si škola prešla nielen zmenou názvu na Strednú všeobecnevzdelávaciu školu Partizánske, ale kvôli každoročnému nárastu počtu študentov menila aj svoje priestory. Po období reorganizácie stredného školstva sa od roku 1969 škola v Partizánskom zaradila opäť medzi gymnáziá. Prvých maturantov vyslala do sveta v roku 1973. Odborná úroveň školy postupne rástla, zavádzali sa nové predmety a vďaka prístavbe, ktorá rozšírila priestory školy, vznikli lepšie podmienky nielen pre klasické vyučovanie, ale aj pre moderné vyučovanie prírodovedných predmetov a jazykov.

V súčasnosti gymnázium navštevuje375 žiakov v 16-tich triedach. O plynulý priebeh výchovno-vzdelávacieho procesu sa na škole stará celkom 30 pedagogických a 9 nepedagogických zamestnancov. Základným pilierom Gymnázia v Partizánskom je hlavne rodinná a priateľská atmosféra. „Ducha školy tvoria mnohé generácie rodín, ktoré navštevovali alebo navštevujú naše gymnázium. Viacerí z nich aj v súčasnosti pomáhajú školu rozvíjať. Rovnako ako ja aj niektorí moji kolegovia sa vrátili na miesto svojho stredoškolského života, aby mohli z pozície pedagóga odovzdať svoje vedomosti ďalším generáciám. A to je to, čo upevňuje naše vzájomné väzby, súdržnosť a spolupatričnosť,“ uviedol riaditeľ Gymnázia Partizánske Vladimír Karásek, ktorý zároveň poprial škole pri príležitosti 65. výročia aj to, aby ju aj v budúcnosti navštevovali študenti s veľkým srdcom, so zmyslom pre spravodlivosť, čestnosť a ľudskosť.

Župa ako zriaďovateľ gymnázia investovala do školy za posledné roky takmer 400 tis. eur. Modernizáciou prešli prírodovedné laboratóriá, rekonštrukciu podstúpili tiež hygienické zariadenia či rozvody elektroinštalácie. Investície do školy budú pokračovať aj v roku 2019. „Trenčianskej župe sa podarilo v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia získať finančné prostriedky z eurofondov vo výške približne 1 170 000 eur. Tieto financie budú použité na zníženie energetickej náročnosti gymnázia. Kraj bude rekonštrukciu budovy školy spolufinancovať sumou 60 tis. eur. Učitelia i žiaci gymnázia sa môžu tešiť na komfortnejšie a dôstojnejšie prostredie,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

V rámci osláv udelí predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška pri príležitosti 65. výročia založenia Gymnázia v Partizánskom jedenástim pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom školy ďakovný list za aktívnu a obetavú prácu so študentmi a dlhoročný podiel na rozvoji školy. Tie odovzdá v piatok 26. októbra 2018 o 16.00 h oceneným v zastúpení trenčianskeho župana podpredseda TSK Jozef Božik. Slávnostné stretnutie sa uskutoční v spoločenskej sále Domu Kultúry na Námestí SNP v Partizánskom.

Trenčiansky samosprávny kraj srdečne gratuluje k významnému výročiu školy.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2018
Gymnázium zrekonštruujú za viac ako milión eur
Viac ako polstoročie stará budova Gymnázia v Partizánskom sa dočká kompletnej rekonštrukcie za viac ako milión eur. Financie na tento účel získa Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ako zriaďovateľ školy z fondov Európskej únie, informoval Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov
viac
06.05.2019
„Jilemák“ tentokrát so slávnostným nádychom, škola oslavuje 135. výročie vzniku
Praktické maturity študentov Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja preniesli návštevníkov hneď do niekoľkých historických období. Nechýbala ani módna prehliadka či pre niektorých nostalgická spartakiáda.
viac
01.02.2022
TSK chce za 1,1 milióna eur zrekonštruovať telocvičňu gymnázia v P. Bystrici
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce ako zriaďovateľ za 1,1 milióna eur zrekonštruovať veľkú telocvičňu Gymnázia v Považskej Bystrici. Podanie žiadosti o poskytnutie príspevku z Fondu na podporu športu schválili na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
21.09.2022
Mesto rekonštruuje hasičskú zbrojnicu, pristaví tam i garáž
Dobrovoľní hasiči z Partizánskeho budú do konca roka mať k dispozícii väčšie priestory. Do prístavby dvojgaráže a rekonštrukcie požiarnej zbrojnice v mestskej časti Veľké Bielice samospráva investuje viac ako 70 000 eur. Informoval o tom primátor Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %