Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.03.2017 01:26

HB Reavis plánuje v Bratislave vybudovať nadzemnú elektrickú dráhu


Vizualizácia novej autobusovej stanice.


Developer HB Reavis, ktorý má v Bratislave vybudovať novú autobusovú stanicu, plánuje prepojiť lokalitu Nivy s mestskou časťou Petržalka pomocou elektrickej nadzemnej dráhy. Informovali o tom denníky Nový Čas a Hospodárske noviny.


HB Reavis uviedlo, že navrhuje vybudovať veľkokapacitný parkovací dom na petržalskej strane napojený na nadzemnú elektrickú dráhu, potenciálne integrovanú do systému verejnej hromadnej dopravy. Táto dráha spoločne s parkovacím domom by mala podľa Hospodárskych novín stáť okolo 80 miliónov eur. Termín realizácie sa odhaduje spolu s otvorením novej stanice, a to v roku 2020.      

Nový Čas napísal, že by malo ísť o lanovku, ktorá má štartovať od polikliniky na Šustekovej ulici v Petržalke a končiť na novej autobusovej stanici v lokalite Nivy. Súčasťou lanovky, ktorá má prechádzať nad riekou Dunaj, má byť niekoľko vagónov s kapacitou autobusu. Ministerstvo hospodárstva potvrdilo denníku, že developer už predložil žiadosť o vydanie osvedčenia o významnej investícii. Týkať sa má aj autobusovej stanice.       

Búracie práce na starej autobusovej stanici majú podľa Hospodárskych novín začať od začiatku júla a následne sa začne s výstavbou novej stanice.      

Práce si zrejme vyžiadajú dopravné obmedzenia. Jedným z variantov je podľa portálu bratislavaden.sk, že štvorprúdovku na Mlynských Nivách uzavrú na 14 mesiacov. Uvažuje sa aj nad čiastočnou uzáverou, ktorá má však trvať 36 mesiacov.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Primátor I. Nesrovnal: V prípade Hlavnej stanice je čas konať
Posledný deň minulého roku vypršala Zmluva o budúcej kúpnej zmluve medzi Hlavným mestom SR Bratislavou a spoločnosťou Transprojekt s.r.o. (investorom projektu výstavby Hlavnej stanice), ktorá poškodila všetkých Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta.
viac
13.03.2017
BSK zorganizuje odbornú konferenciu na prezentovanie návrhu nadzemnej dráhy
Mlynské nivy má s Petržalkou spojiť nadzemka. Plánuje ju vybudovať súkromný investor, ktorý stavia novú autobusovú stanicu. Projekt vzbudil záujem, ale aj diskusie a preto BSK zorganizuje odbornú konferenciu, na ktorej budú prezentované odborné názory dotknutých inštitúcií.
viac
17.12.2017
Biskupstvo Nitra chce postaviť lanovku na Zobor za milión eur
Rímskokatolícka cirkev Biskupstvo Nitra chce postaviť novú kabínkovú lanovku na Zobor. S výstavbou plánuje začať v budúcom roku, prevádzku lanovky plánuje spustiť v roku 2019.
viac
03.08.2023
Výstavba električkovej trate v Petržalke prinesie ďalšie obmedzenia
Výstavba druhej etapy električkovej trate v bratislavskej Petržalke, spojená s budovaním nových komunikácií a križovatiek, si najnovšie vyžiada dopravné obmedzenia na Jantárovej ceste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %