Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.08.2016 12:10

Historické Mierové námestie zrekonštruujú za viac ako štyri milióny eur


Mierové námestie v Trenčíne.


Mesto Trenčín chce v budúcom roku komplexne zrekonštruovať historické Mierové námestie. Celkové náklady na rekonštrukciu dosiahnu viac ako štyri milióny eur bez DPH.


Zámer na vyhlásenie verejného obstarávania na stavebné práce schválili na štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí poslanci mestského zastupiteľstva.      

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka sa na celkovej investícii bude podieľať mesto sumou 2,6 milióna eur bez DPH, zvyšné investície budú v réžii správcov sietí. "Momentálne rokujeme so správcami jednotlivých inžinierskych sietí so snahou zabezpečiť budúcu spoluprácu a koordináciu pri samotnej rekonštrukcii inžinierskych sietí v rámci Mierového námestia," doplnil trenčiansky primátor s tým, že schválením zámeru vyhlásiť verejné obstarávanie sa poslanci zároveň zaviazali v budúcoročnom rozpočte schváliť financie na rekonštrukciu.       

Súčasťou rekonštrukcie bude komplexná výmena inžinierskych sietí a rekonštrukcia povrchov námestia. Doplní sa vybavenosť námestia – mobilné pódium, osvetlenie, ozvučenie, wifi, príprava pre možnosť organizovania rôznych podujatí. Mesto zároveň poskytne formou daru svoju projektovú dokumentáciu spoločnostiam Západoslovenská distribučná a Trenčianske vodárne a kanalizácie.      

"Ak všetko pôjde podľa plánu, do konca roka by mala byť skončená súťaž a mal by byť známy zhotoviteľ. Nasledovať budú archeologické prieskumy a začiatkom marca by sa mala začať rekonštrukcia. Chceme aby práce trvali maximálne deväť mesiacov. Moja predstava je, aby sa námestie skolaudovalo začiatkom decembra 2017 a na novom námestí by sa už mohli konať budúcoročné vianočné trhy," priblížil trenčiansky primátor.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2016
Mesto Malacky zverejnilo svoje investičné priority pre rok 2017
Prioritami Malaciek v roku 2017 budú opravy miestnych komunikácií, modernizácia verejného osvetlenia, rekonštrukcia materskej školy (MŠ) i oprava kaštieľa. Vyplýva to z návrhu rozpočtu mesta na rok 2017, ktorý samospráva zverejnila na svojom webe.
viac
29.05.2020
Prebytok mesta Trenčín dosiahol za minulý rok takmer sedem miliónov eur
Mesto Trenčín hospodárilo v minulom roku s prebytkom takmer 7 miliónov eur. Vyplýva to zo záverečného účtu mesta za rok 2019, ktorý schválilo v stredu trenčianske mestské zastupiteľstvo.
viac
30.10.2020
Tri grácie chce radnica vrátiť na Námestie mieru
Súsošie Tri grácie, ktoré do roku 2016 zdobilo Námestie mieru v Liptovskom Mikuláši, čaká na opätovnú inštaláciu v depozitári mestského múzea.
viac
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %