Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.02.2017 10:03

Hlavné mesto sa bude ako zamestnávateľ prezentovať na veľtrhu práce


Snímka zdroj: (tasr).


Hlavné mesto SR Bratislava bude tento rok prvýkrát vystavovateľom na najväčšom veľtrhu práce Profesia days 2017. Hľadať bude najmä šikovných študentov, ktorým ponúkne stáž na piatich odborných oddeleniach Magistrátu hlavného mesta, ale odprezentuje aj aktuálne voľné pracovné pozície.


Stážisti, ktorí sa zapoja do Trainee programu, získajú príležitosť spojiť svoje teoretické vedomosti s praxou. Oboznámia sa s činnosťou na rozličných úsekoch magistrátu, získajú nové skúsenosti, kontakty a odbornú prax. Po ukončení programu ponúkne vedenie mesta tým najlepším trvalý pracovný pomer.

Táto platená stáž bude prebiehať od mája do septembra 2017. Podľa svojho študijného zamerania a záujmu sa študenti budú môcť do 1. apríla prihlásiť na Trainee program sekcie dopravy, sekcie územného plánovania, oddelenia informačných technológií, sekcie správy komunikácií, životného prostredia a stavebných činností a sekcie sociálnych vecí, kultúry, školstva a športu.

Pod dohľadom odborných pracovníkov magistrátu sa študenti budú podieľať na spracúvaní architektonických a urbanistických štúdií, budú pomáhať pri systémovej údržbe databáz a aplikácií, vypomôžu pri kategorizácii zastávok MHD, budú spoluvytvárať koncepciu starostlivosti o verejnú zeleň a podobne.

Zapájanie študentov do práce pre mesto sa magistrátu osvedčilo aj v minulom roku. Do Trainee programu sa vlani zapojilo 16 študentov, ktorí pracovali na rôznych oddeleniach magistrátu. Dvaja z nich nakoniec dostali ponuku trvalého pracovného pomeru a stali sa tak riadnymi zamestnancami. Počas predsedníctva SR v Rade Európskej únie zamestnalo zase hlavné mesto 18 vysokoškolských študentov a dalo im tak príležitosť byť v centre diania tejto významnej udalosti.

 

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2016
Študentské trainee programy majú na bratislavskom magistráte úspech
Hlavné mesto prijalo študentov vysokých škôl, ktorí si počas leta budú na jednotlivých sekciách magistrátu rozširovať svoje vedomosti a získajú praktické skúsenosti.
viac
21.10.2016
Bratislava má ambíciu stať sa sprostredkovateľským orgánom pre IROP
Hlavné mesto SR Bratislava pristúpi k podpisu zmluvy o vykonávaní časti úloh riadiaceho orgánu (ďalej RO) cez mestský sprostredkovateľský orgán (ďalej SORO) podľa §7 zákona o Európskych štrukturálnych a investičných fondoch.
viac
02.03.2017
Hlavné mesto sa prezentuje na veľtrhu práce Profesia days v Bratislave
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu 1. marca otvoril dvojdňový veľtrh práce Profesia days, na ktorom je hlavné mesto tento rok prvýkrát vystavovateľom.
viac
21.03.2017
Ako začať kariéru podľa seba? Skúste to v pivovare
Spojiť príjemné s užitočným. To ponúkajú Pivovary Topvar študentom 4. a 5. ročníkov vysokých škôl. Otvárajú ďalší ročník platených letných stáží.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %