Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.07.2017 11:11

Hlavné mesto spolu s Mestskými lesmi otvorilo už druhý domček na strome


Domček je situovaný vo svahu, takže z terasy ponúka nádherné výhľady na okolie. V blízkosti je malá lúka, studnička a piknikové miesto s ohniskom.


Dobrodružne prenocovať v korunách stromov budete môcť od 15. júla 2017 v domčeku Pod Dubmi v lokalite Dlhé lúky. K obľúbenému domčeku na strome pod Kačínom tak pribudol ďalší domček, ktorý ponúkne netradičné zážitky svojim obyvateľom.


„Prvý domček na strome pod Kačínom, ktorý sme spolu s Mestskými lesmi uviedli do prevádzky minulý rok doslova praská vo švíkoch. Máme 100 % vyťaženosť počas víkendov a sviatkov a ľudia si ho objednávajú aj cez pracovné dni. Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli postaviť ďalší domček, ktorý priláka ľudí do prírody, do našich krásnych lesov obklopujúcich Bratislavu,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Domček je umiestnený na statných duboch vo výške približne 4 metre nad zemou. Celková plocha je 29,2 m2, z toho terasa má rozlohu 14,2 m2. Terasa je zabezpečená zábradlím a ochrannou sieťou. Domček je zaistený oceľovými lanami, pomocou ktorých je zavesený do koruny stromov. Prístup do domčeka je tvorený dreveným schodiskom. V domčeku je manželská posteľ a jedna poschodová posteľ. Domček je vybavený kúrením a peknými designovými prvkami. Elektrina ani voda tu zavedená nie je. Umývadlo je riešené nádobou umiestnenou na stole, kde bude prevádzkovateľom domčeka pravidelne voda doplňovaná a menená. Suché WC je umiestnené v blízkosti domčeka. Domček je o niečo väčší ako ten pod Kačínom a je určený pre 4 osoby. Na jeho výrobu bolo použité drevo z borovice, smreku a smrekovca.

Pobyt v domčeku je maximálnym zážitkom, keď vnímate energiu stromov prechádzajúcich domčekom, počúvate zvuky lesa, pozorujete život v korunách stromov, ako aj ranné prebúdzanie sa okolitej prírody. Je to spôsob ako sa zastaviť z každodenného zhonu a prečistiť si myseľ. Domček je určený najmä pre rodiny s deťmi, zaľúbencov a mladých ľudí.

Domček bude pre záujemcov dostupný od 15. 7. 2017. Rezervovať si ho môžete na stránke mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave - www.ba-lesy.sk, ktorá bude domček prevádzkovať. Cena zostáva taká istá ako  pri prvom domčeku - 100 EUR na noc. 

Domček v hodnote 19 000 EUR postavila spoločnosť Tree Houses s. r. o., ktorej partnerom je francúzska spoločnosť La Cabane en L´Air, s 10 ročnou konštrukčnou skúsenosťou. Postavila už viac ako 200 jedinečných Tree Houses vo Francúzsku a v zahraničí.

 

Autor: (mhm)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2016
Prvý domček na strome s možnosťou prenocovania nájdete pod Kačínom
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu (5. 10.) slávnostne otvoril domček na strome v bratislavských mestských lesoch, v ktorom sa bude možné aj ubytovať. Domček na strome (Tree house) je prvý nielen v Bratislave, ale aj na Slovensku, ktorý ponúka takúto možnosť.
viac
15.10.2017
Domčeky na strome sú vyhľadávanou atrakciou
Zaujímavým projektom, ktoré pripravili Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hlavným mestom, sú dva domčeky na strome, ktoré sa stali vyhľadávanou atrakciou v bratislavských mestských lesoch.
viac
03.08.2018
Mestské lesy v Bratislave ponúkajú relaxačný pobyt v novozriadenom apidomčeku
Obľúbená rekreačná lokalita Bratislavčanov, ktorou je bratislavský lesopark, je od začiatku jari bohatšia o ďalšiu atrakciu.
viac
27.05.2021
Zapojte sa do veľkého upratovania chránených lesov pri Dunaji
V čase od 28. mája do 6. júna môžu obyvatelia Bratislavy využiť počas prechádzky v chránených areáloch Hrabiny, Soví les a Pečniansky les na viacerých miestach pripravené vrecia a rukavice a pomôcť vyčistiť tieto prírodne lokality od nahromadených odpadkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %