Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
22.09.2016 10:47

Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde


Pozvánka.


Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.


O gastronomický zážitok sa postarajú aj podujatia Gulášmajster spod Vysokej a Malacká šošovica. Športovcov zas poteší Senecký beh okolo Slnečných jazier.

„Pokračujúca Župná jeseň prinesie tento víkend do regiónu plno chutí. Dúbravské a Ružinovské hody budú spestrené tradičným Farm Festom, ktorý ponúkne množstvo regionálnych produktov a špecialít a, samozrejme, aj zábavu,“ pozýva na víkend plný chutí výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Tohtoročné Dúbravské hody prinesú pred Dom kultúry v Dúbravke program pre malých aj veľkých. Od piatka 23. 9. od 17. hod. do nedele 25. 9. sa o zábavu postarajú divadielka, populárna aj ľudová hudba, vystúpenia súborov, večer hviezd, kopec hudby, zábavy, dobré jedlo a pitie. Kvalitné produkty z bratislavského regiónu ponúkne Farm Fest. 

Piatkový večer Ružinovských hodov je venovaný najmä milovníkom hudby, pre ktorých sa  v Kostole sv. Vincenta de Paul uskutoční o 18. hod. chrámový koncert speváckeho súboru Cantus. O 20. hod. sa v DK Ružinov predvedie svetoznámy tenor Goran Karan a jeho Vagabundo Acoustic Band. Počas celého víkendu sa hostia podujatia môžu tešiť okrem živej hudby aj na Farm Fest, ktorý ponúkne predaj a ochutnávku kvalitných regionálnych produktov v Parku Andreja Hlinku, ako aj na tradičné stánky s občerstvením a kolotoče.

 

 

Skutočnú, pravú a nefalšovanú oslavu oberačky oživí aj tento rok Modranské vinobranie v Modre. Oslava tradícií Malokarpatskej oblasti bude počas celého víkendu od 23. 9. do 25. 9. vo Vinohradníckom dvore na nádvorí starej radnice. O zábavu sa postará aj živá hudba, ktorá bude znieť v miestnych viechach.

 

 

Mesto Malacky pozýva v sobotu 24. 9. do parku na Kláštornom námestí, kde bude počas celého dňa rozvoniavať Malacká šošovica. Okrem domácej šošovice sa môžete tešiť na rôzne druhy tvorivých workshopov, prezentáciu aktivít občianskych združení, výstavy miestnych umelcov, fotografov či zaujímavé prednášky.

Kotlíkový guláš bude pred domom kultúry v Rohožníku rozvoniavať už túto sobotu od rána na 10. ročníku podujatia Gulášmajster spod Vysokej. Pre povzbudzujúcich aj pre samotných kuchárov bude pripravený bohatý sprievodný program.

Mesto Senec pozýva všetkých nadšencov športu a zdravého životného štýlu na Senecký beh okolo Slnečných jazier, ktorý odštartuje túto sobotu 24. 9. o 10:15 hod.. Už šiesty ročník obľúbeného športového podujatia ponúkne okrem trate dlhej 6 km a 12 km, aj nordic walking  či detské behy.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

 

 

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
06.10.2016
Jeseň v regióne bohatá na tradície
Bratislava privíta už v piatok prvý Bratislavský Oktoberfest 2016, sprevádzaný tradičným Farm Festom. Milovníkov dobrôt z jabĺk poteší Jablkové hodovanie na každom kroku. Vo Vajnoroch bude hodovanie spojené s Vajnorskou župnou šarkaniádou. Ponuku podujatí oživia aj Tekvicové dni v Stupave. 
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
29.09.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení hodovania a kapusty
Európska noc výskumníkov, Karloveské hody 2017, Bitka o Bratislavu 2017, Cyklistické preteky, Oktoberfest, Guláš majster spod Vysokej a Dni zelá. Tieto podujatia spríjemnia jesenný víkend v regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %