Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
13.08.2018 03:45

Hody po prvý raz ponúknu i festival pre mladých


Prievidske hody.


Nasledujúci víkend (18. 8. - 19. 8.) bude v Prievidzi patriť hodovaniu. Podujatie ponúkne po prvý raz i novinku v podobe festivalu pre mladých pod názvom Square fest, tradičný program ponúkne zase prievidzská farnosť.


"Mesto v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom (KaSS) v Prievidzi a prievidzskou farnosťou pripravilo aj tento rok bohatý program, v ktorom bude vládnuť dobrá nálada a hudba," uviedla Nina Pekárová z KaSS v Prievidzi.       

Tento rok je podľa nej výnimočný novým projektom, ktorý organizátori prinášajú v sobotu 18. augusta na Námestie slobody. "Ide o celodenné podujatie, ktorým by sme radi oslovili najmä mladých Prievidžanov. Našou snahou je poukázať na alternatívnu hudobnú scénu, najmä žánre ako rock, blues, fusion, hip-hop, prípadne pozdvihnúť kultúrne povedomie obyvateľov mesta a jeho okolia tým, že ich zoznámime s prácou nadaných mladých ľudí z nášho regiónu," priblížila Pekárová.       

Počas celého dňa pripravili organizátori akčný výtvarný workshop pre všetky vekové kategórie, počas ktorého budú zúčastnení pracovať s prírodným materiálom. "Veríme, že to bude zároveň príjemné spestrenie blšieho trhu, kde návštevníci nájdu od 9.00 h okrem zaujímavých retro vecí aj bohatý handmade sortiment," podotkla Pekárová. Od 18.00 h sa v centre mesta predstavia hudobníci z regiónu, a to kapela Talkshow, Aprílové počasie a Supa a Jozef Engerer, bývalý člen zoskupenia Moja reč. Nedeľa 19. augusta bude patriť hodom pri dychovke, na Námestí slobody sa od 16.00 h predstaví dychová hudba Hodrušanka, Bojnická kapela a Mistříňanka.         

Už tradičný program na Prievidzské hody pripravila zase tamojšia farnosť. V prvý deň hodov (18.8.) to budú vešpery, sväté omše na Mariánskom vŕšku a adorácie či D4V1D, čo bude moderné zobrazenie osoby starozákonného kráľa v podaní tanečnej skupiny ATak s hudbou Dominiky Gurbaľovej. Nedeľa bude patriť svätým omšiam, modleniu sa ruženca a dňu farnosti.         

Podujatie Prievidzské hody sa uskutoční v rámci osláv dvoch významných výročí mesta Prievidza, 905. výročia prvej písomnej zmienky o meste v listine zoborského opátstva a 635. výročia udelenia mestských privilégií uhorskou kráľovnou Máriou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
30.07.2019
Hody ponúknu dychovky, blší trh i športovo-oddychové popoludnie
Polovica augusta v Prievidzi bude opäť patriť tradičnému hodovaniu. Prievidzské hody ponúknu 17. a 18. augusta prehliadku dychových hudieb či blší trh, tradičný program pripravila i prievidzská farnosť. Informovala o tom Frederika Šnircová z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi.
viac
27.07.2023
Počas hodov si pripomenú i výročie mesta a hasičov
Program Prievidzských hodov pripomenie tento rok 910 rokov od prvej písomnej zmienky o meste, 640. výročie udelenia mestských privilégií i 100 rokov od založenia Okresnej hasičskej jednoty č. 4. Podujatie sa uskutoční 12. a 13. augusta. Informoval o tom referent kancelárie primátorky Dalibor Snoha.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %