Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.01.2019 05:10

Horehronie žije šampionátom v biatlone, poslanci budú rokovať v Osrblí


Ilustračná snímka (msú)


V Aréne Brezno sa v utorok stretli mladé slovenské nádeje biatlonu a viac ako 200 žiakom základných a stredných škôl ukázali umenie tohto športu, ktorý vďaka úspechom našich reprezentantov zviditeľňuje Slovensko ďaleko v zahraničí.


Svoju mušku si mali šancu vyskúšať streľbou z laserových zbraní na biatlonový terč a vytrvalosť na bežeckom trenažéri. TASR o tom informoval tím z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.       

Zároveň informoval o odštartovaní kampane pred Majstrovstvami sveta juniorov a mládeže v biatlone v Osrblí, a to aj za účasti poslancov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorí tam budú mať 10. januára prvé novoročné zasadnutie, členov Slovenského biatlonového zväzu a juniorskej reprezentácie. Šampionát sa začína 25. januára.       

Do areálu v Osrblí sa opäť vracia svetový biatlon, mladé vychádzajúce talenty z celého sveta predvedú svoje najlepšie výkony a zabojujú o titul majstra sveta.       

"Juniorské slovenské nádeje v Aréne Brezno predviedli svoje umenie a tým ukázali, že na Slovensku máme kvalitnú základňu a taktiež dobré podmienky pre svetovú úroveň v biatlone, čoho dôkazom sú výsledky ambasádorov majstrovstiev A. Kuzminovej a P. Hurajta. Parádne výsledky dosahujú sestry Fialkové, ktoré pochádzajú priamo z Horehronia," zdôraznila horehronská OOCR.       

Povzbudiť mladé talenty pred majstrovstvami prišiel v utorok do Brezna aj predseda BBSK Ján Lunter.       

"Sme veľmi radi, že kraj finančne pomohol a aj vďaka nákupu snežných diel sa v Osrblí budeme môcť opäť tešiť svetovému podujatiu," konštatoval.       

"Mesto Brezno sa tiež zapojilo do diania a prípravy majstrovstiev sveta juniorov a mládeže. Dnešným dňom začína v synagóge výstava biatlonu s názvom Slovenský biatlon v stopách času, ktorá bude trvať až do konca šampionátu. Naše námestie bude dejiskom otváracieho ceremoniálu, ktorý sa uskutoční 26. januára," dodal brezniansky primátor Tomáš Abel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.02.2017
Banská Bystrica na Valentína ožije biatlonom
Slovenský zväz biatlonu v spolupráci s Banskou Bystricou - Európskym mestom športu 2017 a Laserovepusky.sk prináša unikátnu príležitosť vyskúšať si biatlon na vlastnej koži.
viac
08.06.2020
Horehronský expres vyráža 25. júla
Dobrovoľníci v sobotu skrášľovali vlakové stanice na Horehroní, ktorými aj toto leto bude prechádzať turistická atrakcia Horehronský expres.
viac
13.10.2020
BBSK vyzval firmy aby darovali stredoškolákom počítače
Banskobystrický samosprávny kraj zareagoval na prechod stredných škôl na dištančnú výučbu výzvou, ktorú adresoval podnikateľom. Tí môžu darovať počítače študentom, ktorí by inak nemali prístup k online vzdelávaniu.
viac
25.11.2022
Z dotácie 48 000 eur od BBSK skvalitnia sociálne služby pre seniorov
Z dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške zhruba 48 000 eur zakúpilo mesto Brezno osobný automobil, altánok aj klimatizáciu do zariadenia pre seniorov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %