Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.06.2018 11:38

Horehroním na bicykli


Pozvánka


Na Horehroní to žije celý rok! Počas najbližšieho víkendu si môžete vychutnať atmosféru cyklopretekov zo sedadla bicykla alebo ako diváci. Prvý deň podujatia BIKETOUR HOREHRONÍM 2018 bude majstrovský, pretože sa budú konať Majstrovstvá Slovenska do vrchu.


Druhý deň pretekov, sa tradične bude konať Maratón Tour Route 66 v meste Brezno.

Majstrovská sobota! V sobotu 16. júna sa budú konať Majstrovstvá Slovenska do vrchu v rekreačnej oblasti Tále.  Štart prvého dňa sa bude konať o 11:00 hod. pri Hoteli Partizán**** a pretekári si „zadupú do pedálov“ až k Hotelu Srdiečko, ktorý sa nachádza pod Chopkom. Vyhodnotenie preteku sa bude konať o 14:00 hod. Počas dňa bude návštevníkov sprevádzať moderátor Marek Poliak spolu s gitarovými akordmi od skupiny Los Babraccos. Hotel Partizán**** pripraví svoje grilované špeciality a uspokojí tak vôňou a chuťami hladných návštevníkov. „Rekreační cyklisti sa môžu tešiť na testovačku špičkových elektrobicyklov z našich požičovní a taktiež na bohatý sprievodný a animačný program“, povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE, Ing. Petra Rizdoňová Hlásniková.

 Horehronský pretek! Druhý deň pretekov 17. júna sa tradične bude konať Maratón Tour Route 66 v meste Brezno. Štart aj cieľ preteku je situovaný v mestskom parku. Pretekári zdolajú 123 km dlhý okruh a pre menej zdatných je pripravený 59 km dlhý okruh krásnou Horehronskou prírodou. Pretekári doslova preletia na bicykloch krásnymi miestami Horehronia ako je Salaš Zbojská, Červená skala, Heľpa či iné miesta.   Súčasťou športovej nedele budú samozrejme aj KINDERTOUR pre deti všetkých vekových kategórii.

Pre najmenších je pripravená detská zumba či detské hudobné centrum Sonita Music a množstvo súťaží aj s tradičnou fotosúťažou o lákavé ceny. Pre dospelých zaspieva Soňa Kopčanová tie najznámejšie hity. Vyvrcholením dvojdňového podujatia bude slávnostné odovzdávanie horehronských pohárov, medailí a ostatných cien pre tých najlepších. Absolútnym finále bude odovzdanie víťazného Horehronského pohára. Záver, tak ako minulý rok, ukončíme našou takzvanou horehronskou hymnou. Viac info o podujatí aj s harmonogramom nájdete TU!

„Organizácia a podpora kultúrno-spoločenských podujatí v meste a jeho okolí patrí medzi naše priority. Život v meste, ako aj motivácia k športu a pohybu od tých najmenších až po profesionálov je veľmi dôležitá. Organizáciou podujatí podnecujeme návštevníkov z iných regiónov aby prišli a spoznávali krásny región,  život a dianie v ňom,“ povedal JUDr. Tomáš Abel, PhD., člen predstavenstva OOCR REGIÓN HOREHRONIE a primátor mesta Brezno.

Všetky informácie o podujatí nájdete na www.horehronie.net !

Autor: (ts-msu brezno)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Preteky Okolo Slovenska sa začnú v Banskej Bystrici
Počas jubilejného 60. ročníka pretekov Okolo Slovenska, ktoré sa uskutočnia od 7. do 12. júna, bude na trati bojovať takmer stopäťdesiat cyklistických profesionálov.
viac
04.10.2017
Zákon roka je hotový
Ministerstvo financií SR (MF SR) dokončilo návrh rozpočtu verejnej správy na najbližšie tri roky, ktorý napĺňa ciele programového vyhlásenia vlády a je v súlade s medzinárodnými záväzkami vyplývajúcimi z nášho členstva v eurozóne.
viac
08.01.2018
Na Kľačianskej podkove súťažili s chlapmi aj tri furmanky
Na dvanástom ročníku Kľačianskej podkovy si v nedeľu v Turčianskych Kľačanoch zmeralo sily v dvoch disciplínach – práci s drevom a v ťažkom ťahu 22 furmanov a tri furmanky.
viac
04.05.2022
V S. Ľupči pribudla nová ferrata, Horehronie obohatí jazda cyklorikšou
Oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko a Región Horehronie otvorili v utorok na hrade v Slovenskej Ľupči v okrese Banská Bystrica tohtoročnú letnú turistickú sezónu. Jej súčasťou budú i viaceré novinky, ako napríklad ferrata na Driekyňskej skale či jazda cyklorikšou v Hronci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %