Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.12.2018 09:30

Horehronské múzeum otvorilo tradičnú predajnú vianočnú výstavu


Horehronské múzeum v Brezne


Niekoľkoročná tradícia vianočných výstav v Horehronskom múzeu v Brezne pokračuje aj tento rok usporiadaním predajnej výstavy Čaro a krása Vianoc.


 Otvorili ju v stredu (5. 12.) a svoju šikovnosť na nej predstavia výrobcovia z Brezna i jeho širšieho okolia. TASR o tom informovala kurátorka Martina Ťažká.      

"Návštevníci si budú môcť kúpiť nielen rôzne vianočné ozdoby, perníky, pohľadnice, dekorácie, ale tiež načerpať inšpiráciu pre tvorbu svojich vlastných vianočných ozdôb," uviedla Ťažká s tým, že podujatie pripravili v spolupráci s miestnym odborom Živeny a potrvá do 19. decembra.       

Súčasťou výstavy budú aj tvorivé dielne pod názvom Moja vianočná ozdoba, určené nielen pre malých, ale aj veľkých záujemcov. Každý z nich bude môcť zhotoviť vianočné ozdoby z tvarovacej hmoty podľa predlôh i vlastnej fantázie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2020
Horehronské múzeum otvorí v piatok výstavu 90 rokov slovenského hokeja
Horehronské múzeum v Brezne si od 28. augusta do 18. októbra bude prostredníctvom výstavy pripomínať 90 rokov slovenského hokeja, ktorú pripravilo so Slovenským olympijským a športovým výborom a jeho múzeom.
viac
11.11.2020
Horehronské múzeum "rozkvitne" ornamentmi na tradičnom odeve i keramike
V slovenskej ľudovej výtvarnej kultúre mal ornament vždy významné miesto. Objavoval sa v bohatých variáciách založený na geometrických, florálnych či figurálnych motívoch na tradičnom odeve alebo keramike.
viac
05.10.2021
Priestory Horehronského múzea budú patriť tajuplným bytostiam
Tajuplné bytosti alebo Kto po nociach chodí je názov nového zážitkového podujatia, ktoré bude v priestoroch Horehronského múzea v Brezne verejnosti prístupné od 30. októbra do 4. decembra.
viac
08.03.2023
Múzeum vyhlásilo súťaž o najkrajšiu kraslicu, prihlásiť sa môže ktokoľvek
Horehronské múzeum v Brezne vyhlásilo druhý ročník súťaže Veľkonočná pisanka, ktorej cieľom je prezentovať výrobcov kraslíc a podporiť i pomôcť uchovávať tradičné ľudové remeslá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %