Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.07.2019 08:10

Hrad Revište ponúkne počas leta sériu podujatí


Z výletu na hrad Revište, ilustračná snímka, zdroj:soszc.eu


Do obdobia stredoveku sa prenesú návštevníci hradu Revište, ktorí na túto hradnú zrúcaninu neďaleko Žarnovice zavítajú v piatok 5. júla. Združenie na záchranu hradu Revište pripravuje na tento sviatočný deň prvé zo série letných podujatí s názvom Stredoveký deň.


Od 14.00 do 18.00 h sa hrad premení na stredoveké tréningové centrum pre budúcich rytierov a dámy hradu. "Budú trénovať streľbu z riadneho luku na terč, streľbu z ručného praku a boj s mečom. Dievčatá budú trénovať stredoveké písmo, vyšívanie a prípravu jedla," informujú organizátori podujatia s tým, že po zvládnutí všetkých úloh budú slávnostne pasovaní za rytierov a hradné dámy hradu Revište.       

Na leto pripravilo združenie, ktoré zachraňuje túto hradnú zrúcaninu, sériu podujatí. V júli sa môžu ešte návštevníci tešiť na podujatie Hľadanie revištského pokladu (21. 7.) či festival Slovenské alternatívne leto (26. - 27. 7.). V auguste to bude podujatie King Race (3. 8.), Noc hradov a zrúcanín (17. 8.) a sériu letných podujatí ukončí 31. augusta detská brigáda.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2019
Na hrade Revište chcú tento rok sprístupniť vyhliadku v severnej veži
V obnove hradnej zrúcaniny Revište neďaleko Žarnovice pokračujú aj tento rok. Vďaka projektu obnovy hradov pomocou nezamestnaných tu už šiestykrát našlo prácu 19 ľudí. Obnova hradu zamestnáva aj ďalších špecializovaných remeselníkov ako sú tesári či murári.
viac
02.08.2019
V areáli hradu Revište si deti zmerajú sily v prekážkových pretekoch
Možnosť vyskúšať si prekážkové preteky na netypickom mieste hradnej zrúcaniny ponúkne podujatie King race, ktoré v sobotu 3. augusta organizujú na hrade Revište pri Žarnovici.
viac
02.07.2022
Leto na Oravskom hrade začne s grófom Drakulom
Leto na Oravskom hrade začne s grófom Drakulom. Návštevníci ho budú môcť stretnúť na nočnej prehliadke v piatok o 20.30 h. Informovalo tom Oravské múzeum.
viac
13.11.2023
Na hrade Revište práce pokračujú, zviditeľnili ďalší padací most
Práce na obnove hradu Revište neďaleko Žarnovice pokračujú aj v jesennom období. V uplynulých dňoch tu dokončili padací most v druhej bráne. Podľa predsedu Združenia na záchranu hradu Revište Ratibora Mazúra bolo kedysi na hrade takýchto padacích mostov celkom päť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %