Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.09.2019 03:10

Hudobné festivaly na letisku v Piešťanoch končia


Ilustračná snímka (screenshot)


Zvýšený nárast leteckej dopravy na Letisku Piešťany má za následok, že sa na ňom už nebudú konať hudobné letné festivaly. Festival Grape i iné podujatia si tak musia nájsť nové miesto.


Majoritný vlastník letiska Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uviedol, že príprava takýchto veľkých podujatí si vyžaduje niekoľko týždňov príprav a má zásadný vplyv na prevádzku letiska. "Jednou z našich priorít bola záchrana a rozlietanie letiska v Piešťanoch. Po necelých dvoch rokoch sa nám ho podarilo nielen zachrániť, ale máme historicky prvé charterové lety do Egypta a Turecka," uviedol v stanovisku predseda TTSK Jozef Viskupič.       

Letisko je využívané aj na iné súkromné či armádne účely a v tomto roku sa na ňom konal prvý ročník leteckých dní – Festival letectva Piešťany. "V ňom chceme s partnermi pokračovať aj v najbližších rokoch," uviedol Viskupič.       

Dlhodobým zámerom je získavať pre letisko ďalšie dovolenkové destinácie, rovnako ako pravidelné letecké linky do Piešťan. Ďalšie pravidelné letecké spojenia podľa Viskupiča budú prínosom nielen pre letisko, ale výrazne pomôžu cestovnému ruchu v regióne, najmä v súvislosti so silnou tradíciou kúpeľníctva v meste Piešťany. Letisko má výnimočnú geografickú polohu a môže byť úspešným regionálnym letiskom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2019
Počas tzv. zlatého týždňa návštevníkov negatívne prekvapili ceny skipasov
Vo Vysokých Tatrách sa skončil tzv. zlatý týždeň, počas ktorého návštevníci zažili problémy v doprave a negatívne ich prekvapili aj ceny skipasov. Podľa Tatry Mountain Resorts (TMR) a. s., zvyšovanie cien spôsobila absencia rozvoja tatranských stredísk a ich nevyužitý potenciál.
viac
28.04.2019
Letisko Piešťany ponúkne atraktívnu leteckú show
Už budúci víkend, 4 .- 5. mája 2019, sa na Letisku Piešťany uskutoční Festival letectva Piešťany 2019. Táto udalosť sa na piešťanské letisko vracia pod dlhých rokoch. Festival bude venovaný 100. výročiu udalostí spojených s menom Milana Rastislava Štefánika.
viac
13.02.2020
Rok 2020 prinesie v Starej Ľubovni aj ďalší rozvoj cyklistickej infraštruktúry
Vďaka dotáciám Ministerstva dopravy a výstavby SR pribudne na území mesta nielen ďalší úsek cyklotrasy, ale aj nové cyklistické stojany a cykloprístrešky. Informovala o tom koordinátorka projektov Miriama Varcholová z tamojšieho mestského úradu.
viac
16.07.2021
Nový generel určí ďalší rozvoj dopravy v meste Šaľa
Rozvoj dopravy v Šali sa bude riadiť podľa nového generelu dopravy. Dokument, ktorý už schválilo mestské zastupiteľstvo, rieši vývoj dopravnej politiky v meste vrátane parkovania či rozvoja cyklistickej dopravy. Zaoberá sa tiež prognózami a návrhmi riešenia dopravných problémov v budúcnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %