Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.06.2018 08:38

Hurbanovské kultúrne dni ponúknu koncerty, súťaže i výstavy


Plagát - pozvánka


Nastávajúci víkend bude v Hurbanove patriť výstavám, koncertom a rôznym súťažiam a športovým zápoleniam.


V poradí 14. ročník Hurbanovských kultúrnych dní odštartuje v piatok (22. 6.) o 14.00 h odhalením ručne vyrezávaných sôch na Komárňanskej ulici.  Séria podujatí sa potom bude konať až do nedele (24. 6.).      

Ako informovali organizátori, súčasťou prvého dňa slávností bude aj výstava maliarov Jána Lajosa Horvátha a György Katona s názvom Pápai paletta. Po slávnostnej akadémii sa bude konať niekoľko koncertov, ktoré vo večerných hodinách ukončí vystúpenie skupín Neoton Família a Atlantic.      

Sobotný (23. 6.) program odštartuje prvým ročníkom Hurbanovského behu šampiónov. Športové podujatia budú pokračovať súťažami II. ligy mužov vo vzpieraní. Neskôr sa na futbalovom ihrisku bude konať súťaž vo varení guláša a popoludní sa už začnú kultúrne vystúpenia a koncerty hudobných skupín.      

Nedeľný program bude patriť hodovým slávnostiam. Tie popoludní doplní priateľský futbalový zápas medzi MŠK Hurbanovo a KFC Komárno. "Počas celých Hurbanovských kultúrnych dní budú pre návštevníkov pripravené bufety s rôznym občerstvením, široký sortiment nápojov, výborná káva z pojazdnej kaviarničky, cukrovinky pre deti a rôzne zaujímavosti," pripomenuli organizátori.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2016
V mestskej časti Matejovce budú po prvý raz Scholtzove dni
Mesto Poprad sa po oživení mestských častí Spišská Sobota a Kvetnica rozhodlo priniesť kultúru aj do Matejoviec. Po prvý raz sa tu od piatka 9. septembra do nedele 11. septembra uskutočnia Scholtzove dni spojené so športovým podujatím.
viac
04.06.2018
Čoskoro odštartujeme Banskobystrické kultúrne leto 2018
Kultúrne leto je charakteristické pestrou paletou programov pre všetky vekové kategórie. Aj tento rok ponúkne plejádu hudobných, tanečných či divadelných podujatí. Banská Bystrica otvorí brány do Kultúrneho leta 2018 Dňami mesta 15. a 16. júna na Námestí SNP a priblížia aj banícku históriu mesta.
viac
12.07.2022
Jubilejný folklórny festival sa začne dražbou Jánošíkovej čiapky
Dražbou repliky Jánošíkovej čiapky v jeho rodnej osade U Jánošov sa začne v stredu 27. júla program 60. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej.
viac
05.09.2023
V Gazdovskom dvore sa uskutoční 14. ročník podujatia Dni sliviek
Gazdovský dvor v myjavskej mestskej časti Turá Lúka sa v sobotu 9. septembra stane dejiskom podujatia nazvaného Dni sliviek. TASR o tom informovala Eva Čmelová z Centra tradičnej kultúry v Myjave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %