Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.08.2017 09:26

Ilešháziovské panské hody


Plagát -pozvánka


Dubnický kaštieľ aj s priľahlým parkom ožijú dobovými postavami z čias samotného Štefana Ilešháziho.


Do Dubnice nad Váhom sa vrátilo podujatie, ktoré sa v minulosti tešilo veľkej obľube u malých i veľkých. Historické podujatie s bohatým programom prinesie dobový sprievod mestom zavŕšený slávnostným privítaním šľachtica Štefana Ilešháziho na nádvorí Dubnického kaštieľa. Toto historické miesto bude počas celého dňa žiť dobovou hudbou a tanečníkmi, divadelnými predstaveniami, sokoliarskými vystúpeniami či lukostreleckými turnajmi. V Parku Jána Baltazára Magina nájdete stanový tábor aj ukážky dobývania slameného hradu. Nebude chýbať vozenie na koči, hry pre deti, maľovanie na tvár i dobová kuchyňa s ochutnávkou jedál pripravovaných podľa receptov zo 16. storočia. Súčasťou dobového menu bude aj Ilešháziovská šútelica, ktorú dal presne pred 200 rokmi Ilešházi v čase hladomoru uvariť pre Dubničanov. Podujatie zavŕši slávnostný galaprogram ukončený veľkolepou ohňovou šou. Bližšie informácie o podujatí nájdete na web stránke: 

http://www.kastiel.dubnica.eu/event/170013/ileshaziovske-panske-hody

Autor: (kd)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
05.09.2017
Grotta s vyhliadkovou vežou patrí ku skvostom Považia
Turistickou zaujímavosťou v okolí Trenčianskych Teplíc, za ktorou sa určite oplatí vycestovať je Dubnická grotta s vyhliadkovou vežou. Je jedinečným architektonickým skvostom, ktorý sa nachádza na území Parku J. B. Magina pri Dubnickom kaštieli.
viac
12.12.2020
Unikátny betlehem na nádvorí dubnického kaštieľa
Maľovaný betlehem v životnej veľkosti si návštevníci dubnického kaštieľa môžu pamätať z minulého roku. Kým vlani pozostával zo štrnástich postáv a piatich zvierat, tento rok sa rozrástol o postavu Heroda a štyroch rímskych vojakov.
viac
19.04.2021
Dubnica nad Váhom opraví časť historického kaštieľa i priľahlý svah
Zabezpečiť stabilizáciu krídla historického kaštieľa zo 17. storočia v Dubnici nad Váhom a priľahlého svahu má oprava naplánovaná na tri mesiace. Podľa hovorkyne mesta Veroniky Rezákovej si vyžiada investíciu viac ako 250 000 eur, ktorá je zabezpečená z rezervného fondu mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %