Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.10.2018 03:35

Inštaláciou modernejších kamier chce radnica zvýšiť bezpečnosť


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Liptovský Mikuláš


Zvýšenie bezpečnosti a ochranu verejného majetku na viacerých uliciach v Liptovskom Mikuláši chce radnica zabezpečiť novými modernejšími kamerami. Na projekt prevencie kriminality na rok 2018 získalo mesto v uplynulom období dotáciu vo výške 25.000 eur.


Liptovskomikulášska hovorkyňa Viktória Čapčíková TASR informovala, že kamery pribudnú na uliciach 1. mája, Priebežnej, Štefánikovej, Vrbickej, na Námestí osloboditeľov či na Bohúňovej galérii. Nová kamera bude umiestnená aj v blízkosti Základnej školy Márie Rázusovej-Martákovej. Tá bude monitorovať športový areál pri škole.       

„V rámci projektu vymeníme kamery a monitory, ktoré boli montované v rokoch 2008 a 2009 a sú už zastarané, prípadne nefunkčné,“ konštatovala Čapčíková s tým, že radnica peniaze získala od ministerstva vnútra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
21.12.2016
Projekt Smart City zmodernizuje mesto a jeho služby
Z Nitry by sa v budúcnosti malo stať inteligentné a moderné mesto. Vďaka projektu Smart City sa má zmeniť na sídlo, ktoré produkuje minimum emisií, šetrí zdroje, je energeticky efektívne a je schopné poskytnúť svojim obyvateľom vysokú kvalitu života.
viac
29.10.2019
Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje cintoríny na blížiace sa sviatky
Pre návštevníkov cintorínov pripravili liptovskomikulášska samospráva a verejnoprospešné služby (VPS) potrebný servis na najbližšie dni. Predĺžené otváracie hodiny, predaj smútočného sortimentu či nové informačné tabule ponúka najnavštevovanejší hlavný Vrbický cintorín.
viac
04.09.2020
Prvé kilometre vnútromestskej cyklotrasy už slúžia verejnosti
Prvé dve časti vnútromestskej cyklotrasy v Liptovskom Mikuláši v dĺžke 2,4 kilometra odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Cestička pre cyklistov má po dobudovaní slúžiť ako ekologická alternatíva dopravy v meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %