Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
17.09.2019 12:07

Inteligentné mestá potrebujú inteligentné riešenia


Ilustračný výrez pozvánky


Pozývame Vás na konferenciu SMART CITY, ktorá sa bude konať v hoteli Radisson Blu Carlton v Bratislave dňa 24. septembra 2019.


SMART CITY sa zameriava na podporu dialógu medzi odborníkmi so znalosťami z rôznych odborov s cieľom rozvíjať udržateľné mestá, ktoré sú zároveň čo najlepšími mestami na život.

Podľa Európskej Únie je koncept SMART CITY kľúčovým prvkom pre jej úspešné fungovanie. V mestách dnes totiž žijú viac než dve tretiny obyvateľov, ktorí spotrebujú približne 80 % energie a vyprodukujú až 85 % európskeho hrubého domáceho produktu. Mestá sa tak stávajú rodiskom výziev ako napríklad znečistenia životného prostredia, sociálnych nerovností, dopravných obmedzení, čo spôsobuje pretrvávajúce spoločenské, hospodárske, či environmentálne problémy.

Diskutovať preto budeme na témy spojené s podporou zavádzania inovatívnych technológií, modernou dopravou, plánovaním, využívaním obnoviteľných zdrojov energie, znížením nepriaznivých dôsledkov urbanizácie či podporou kultúrno-kreatívneho priemyslu v meste.

TREND konferencia SMART CITY prinesie odpovede a inšpirácie od expertov z fachu, ktorým sa napriek všetkej dynamike darí vracať do mestského života rovnováhu a podporovať kreativitu obyvateľov. Medzi spíkrami SMART CITY 2019 budú aj:

Igor Wzoš - predseda predstavenstva, Slovak Smart City Cluster

Radoslav Markuš - head of e-mobility, Západoslovenská energetika

Michal Kaliňák - hovorca, tajomník rady expertov, ZMOS

Jozef Pecho - klimatológ, Slovenský hydrometeorologický ústav

Zuzana Hudeková - krajinná architektka, MČ Bratislava-Karlova Ves

Príďte si s nami podiskutovať o nových smart riešeniach už budúci týždeň 24. Septembra 2019.

 

Autor: (trend)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
V Bratislave sa zídu odborníci na vodný manažment
V rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ (SK PRES) sa v utorok 25. októbra v Bratislave uskutoční medzinárodná konferencia Mestá a voda, ktorá sa bude konať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.
viac
31.01.2020
Mestá a obce budú zapojené do projektu Konferencia o budúcnosti Európy
Konferencia o budúcnosti EÚ bude v praxi prebiehať formou série diskusií s občanmi a bude sa vyhodnocovať v dvojročných intervaloch počas prebiehajúceho 5-ročného volebného obdobia.
viac
17.02.2021
Konferencia o skúsenostiach miest a obcí v boji proti covid-19 v Maďarsku
Maďarské národné združenie miestnych samospráv (TÖOSZ) pozýva na medzinárodnú online konferenciu zameranú na výmenu skúseností o inovatívnych riešeniach zameraných na vysporiadanie sa s dôsledkami krízy spôsobenej covid-19 na miestnej úrovni.
viac
29.03.2021
Problematika odpadov dominuje v každej samospráve
Ako nastaviť logistiku na zber kuchynských odpadov? Ktoré samosprávy ponúkajú inšpiráciu pre ostatné? V čom máme spoločné problémy so samosprávami v Čechách? Aj na tieto otázky zazneli na piatkovom workshope, ktorý organizoval ZMOS, konkrétne odpovede.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %