Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.04.2017 11:56

J. Blanár sa bude opätovne uchádzať o post predsedu ŽSK


Juraj Blanár, predseda ŽSK.


Predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár sa bude opätovne uchádzať o post predsedu samosprávneho kraja.


"Už dlhšie sledujem komunikačný šum okolo mojej kandidatúry, a preto by som chcel všetkých ubezpečiť, že si vážim ich doterajšiu dôveru a podporu a zároveň tak aj oznámiť, že v nadchádzajúcich župných voľbách budem kandidovať," uviedol Blanár, ktorý pôsobí na poste predsedu ŽSK od roku 2005.      

O kandidatúre na post predsedu ŽSK rokovalo KDH s poslancom Národnej rady (NR) SR Igorom Janckulíkom, ktorý v parlamente pôsobí v klube Mosta-Híd a pôvodne kandidoval za #Sieť. Líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič v súvislosti so Žilinským krajom spomínal ako kandidátku na predsedníčku Eriku Jurinovú, poslankyňu NR SR za OĽaNO-NOVA.      

V roku 2013 sa o post predsedu ŽSK uchádzalo päť kandidátov. Kandidátom koalície Smer-SD, SNS, Strana zelených bol Juraj Blanár zo Žiliny. S podporou Koalície pre zmenu (KDH, Most-Híd, SaS, SDKÚ-DS) kandidoval Miroslav Mikolášik z Dolného Kubína. Nominantom Ľudovej strany Naše Slovensko bol Ivan Pavlisko z Ružomberka, kandidátom Komunistickej strany Slovenska súkromný podnikateľ Juraj Pavlovič z Lipovca v okrese Martin a nezávislým kandidátom Igor Ryban z Višňového v okrese Žilina. Predsedom ŽSK sa stal Juraj Blanár.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.05.2016
Na Oravskom hrade otvorili novú sezónu, lákadlom sú vzácne textílie
Unikátne priestory prízemia a podkrovia Turzovho paláca obohatia v novej sezóne prehliadkovú trasu na Oravskom hrade.
viac
16.01.2017
Voľby do VÚC by mali byť pri dvojkolovom hlasovaní najneskôr 4. novembra
Voľby do vyšších územných celkov (VÚC) by mali byť najneskôr v sobotu 4. novembra. Ak by sa však zmenil zákon a zrušilo by sa druhé kolo volieb, bol by možný aj neskorší novembrový sobotný termín. Noví predsedovia krajov a krajskí poslanci musia byť známi do 23. novembra.
viac
30.03.2017
Milan Belica potvrdil svoju kandidatúru na post predsedu NSK
Súčasný predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica potvrdil, že sa bude v tohtoročných voľbách do vyšších územných celkov opätovne uchádzať o svoju funkciu.
viac
12.07.2017
Voľby do VÚC by mali stáť vyše 10 miliónov eur
Novembrové voľby do vyšších územných celkov (VÚC) by mali stáť viac ako 10 miliónov eur. Vyplýva to z návrhu organizačno-technického zabezpečenia krajských volieb, ktorý je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %