Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.03.2016 06:00

Jarné upratovanie – ako bude prebiehať v mestských častiach Bratislavy?


Mestá a obce čaká jarné upratovanie. (Foto: Pixabay.com)


S jarou prichádza aj čas zveľaďovania. Životné prostredie si zaslúži odbremenenie od odpadkov a predmetov, ktoré sú nežiaduce. Práve na jar sa v mnohých mestách organizuje veľké jarné upratovanie, do ktorého sa zapája množstvo ľudí.


Výnimkou nebývajú ani verejné brigády. Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v novembri 2015 realizovalo prieskum, ktorý poukázal na to, že 65,8 % samospráv pomáha pri organizovaní verejných brigád, pričom 49, 8 % z týchto brigád sa organizuje práve v jarnom období.

Čo v prípade, ak sa potrebujeme zbaviť starého nábytku, nepotrebných predmetov alebo sa chceme zapojiť do verejnej brigády? Kde je možné takýto odpad odovzdať? Poslúžia nám k tomu veľkoobjemové kontajnery. „Obce majú povinnosť zabezpečiť najmenej dvakrát do roka zber a prepravu objemných odpadov na účely ich zhodnotenia alebo zneškodnenia. To sa však nevzťahuje na obec, ktorá má menej ako 5 000 obyvateľov a na jej území je zriadený zberný dvor.

Takéto kontajnery mestá a obce pristavujú do obývaných lokalít najmä období jarného upratovania,“ informovala Silvia Nosálová, riaditeľka pre komunikáciu a marketing spoločnosti ENVI – PAK. Je však už na samotnom meste alebo obci, akým spôsobom tento zber zabezpečí. ,,Jarné upratovanie a pristavenie kontajnerov v jednotlivých lokalitách je pravidelnou akciou, ktorú organizuje mestská časť Staré Mesto,” povedala nám Nora Gubková z kancelárie starostu mestskej časti Bratislava – Staré Mesto.

Prinášame vám prehľad jarného upratovania v mestských častiach Bratislavy a termíny rozmiestnenia veľkokapacitných kontajnerov.

DEVÍN

16. apríla 2016 sa bude organizovať podujatie Vyčistime spolu Devín! (Veľké jarné upratovanie v Devíne).

STARÉ MESTO

stare-mesto_QCgFJ_1458839101.jpg

NOVÉ MESTO

RUŽINOV

VRAKUŇA

ZÁHORSKÁ BYSTRICA

Autor: (SZ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
Technické služby v Prešove obnovili jarné upratovanie v meste
Technické služby mesta Prešov od stredy obnovujú jarné upratovanie v meste, ktoré bolo pozastavené 16. marca. Zber objemného odpadu z domácností budú vykonávať prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
16.02.2022
Zber kuchynského bioodpadu na jar rozšíria do ďalších mestských častí
V Bratislave rozšíria na jar zber kuchynského bioodpadu do ďalších mestských častí. V marci sa zapojí Záhorská Bystrica, v apríli Karlova Ves a Dúbravka.
viac
15.03.2023
Petržalka zvyšuje príspevok za škôlku, rovnako ako niektoré iné MČ
Bratislavská Petržalka sa pridáva k samosprávam, ktoré zvyšujú príspevok na materskú školu. Ten bude po novom 75 eur na mesiac za jedno dieťa.
viac
23.03.2023
KOLO rozšíri v apríli zber zachovaných vecí do mestských častí
Bratislavské centrum opätovného využitia - KOLO rozširuje zber zachovaných vecí do celého hlavného mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %