Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.01.2018 08:00

Jazdecké hliadky dohliadajú na poriadok v bratislavskom lesoparku


Snímka zdroj: (MsP).


Bratislavský lesopark, ktorý je súčasťou chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty nespí ani v tomto zimnom čase. Aj v tomto ročnom období ho denne navštívi množstvo ľudí, či už sú to športovci, mamičky s deťmi, psičkári, ale žiaľ aj tí, ktorí si z lesoparku robia jednu veľkú skládku odpadu.


Len v minulom roku hliadky mestskej polície slúžiace na koňoch v lesoparku zistili 118 menších či väčších nelegálnych skládok, pričom najviac z nich bolo v časti lesoparku nad bratislavským Lamačom.

„Už niekoľko rokov v lesoparku dopravné značenie zakazuje vjazd motoristom do tejto lokality. Mnohí z vodičov tento zákaz nerešpektujú a snažia sa s vozidlami dostať čo najbližšie do lona prírody,“ hovorí vrchný komisár Ing. Ivan Lechner. „Preto naši policajti tento zákaz dôsledne kontrolujú a zameriavajú sa aj na štvorkolkárov, ktorí si lesné cestičky v lesoparku zamieňajú s „off road“ dráhou,“ dodáva náčelník. V uplynulom roku, na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tu jazdecké hliadky mestskej polície zistili 426 priestupkov. Za tieto priestupky je možné riešiť priestupcov v blokovom konaní do výšky 50 eur.

„Špeciálny režim v lesoparku musia rešpektovať aj majitelia psov. Pes tu musí byť vždy na vôdzke, pretože nie je mysliteľné, aby voľne behajúci psi v lese napádali zvieratá, ale aj nič netušiacich ľudí,“ hovorí vrch. kom. Ing. Ivan Lechner.

Aj počas posledného výkonu služby jazdecká hliadka v priebehu ani nie hodiny zistila niekoľko priestupkov, či už na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, zákona o odpadoch, ale aj zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov. Tieto boli zo strany hliadky riešené s priestupcami v zmysle zákona. „V podobných kontrolách budeme aj naďalej pokračovať, pretože všetci si musíme uvedomiť, že lesopark je predovšetkým zónou oddychu a rekreácie a ak nebudeme dodržiavať určené pravidlá, nakoniec si tieto „zelené pľúca“ Bratislavy zničíme,“ dodal na záver náčelník.

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2016
Petíciou za bezpečnejší bratislavský lesopark
Vyššiu transparentnosť a bezpečnosť pri polovačkách žiada od poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva petičná akcia "Za reguláciu poľovníctva v lesoparku.“, ktorú spustilo LZ VLK Malé Karpaty spolu s obyvateľmi Bratislavy.
viac
06.12.2017
Bratislava predkladá mestským poslancom na schválenie rozvojový rozpočet
Rozpočet nhlavného mesta na rok 2018 plánuje celkové príjmy vo výške 368,2 mil. eur, čo predstavuje medziročné navýšenie o 7,3 %. V rovnakej sume sú plánované aj výdavky mesta.
viac
06.03.2021
Rekola prichádza s projektom lesného bikesharingu v lesoparku
Na Železnej studničke v Bratislave vznikol nový projekt lesného bikesharingu, teda zdieľaných bicyklov, do Malých Karpát.
viac
05.10.2022
Šéfovia samospráv volajú po posilnení práv MsP v oblasti dopravy
Tragická víkendová udalosť v centre Bratislavy zvýraznila tému rozšírenia právomocí obecnej, resp. mestskej polície (MsP) v oblasti dopravnej kontroly a prevencie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %