Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.07.2018 03:45

Jedenásty ročník Gypsy Festu ponúkne rómsku hudbu, tanec i gastronómiu


Ilustračná snímka TASR


Koncerty rómskych spevákov, tanečníkov a divadelníkov aj ochutnávku tradičných rómskych jedál prinesie 11. ročník trojdňového festivalu Gypsy Fest. Odštartuje štvrtkovým otváracím koncertom o 20.00 h na Námestí SNP v Bratislave.


TASR o tom informoval hovorca festivalu Róbert Hamburgbadžo z občianskeho združenia Roma Production, ktoré podujatie organizuje.       

Otvárací večer bude podľa jeho slov patriť českému spevákovi Jánovi Bendigovi a jeho hosťom. So živou kapelou tiež vystúpi Monika Bagárová, Markéta Konvičková, Dominika Mirgová, Gitana a Roma Boyz. „Sme radi, že sa nám podarilo spojiť skvelých umelcov, ktorí sa na Gypsy Feste predstavia aj s rómskymi piesňami. Ide o exkluzívnu hudobnú show, ktorú diváci už zrejme nikdy neuvidia," povedal hovorca festivalu.       

Návštevníci podujatia budú môcť ochutnať aj rómske jedlá. „Tradičné rómske jedlo goja a iné dobroty budú súčasťou špeciálneho Gypsy Fest menu," vysvetlil Hamburgbadžo s tým, že ho bude podávať reštaurácia v historickom centre hlavného mesta.       

Súčasťou podujatia bude aj tanečno-divadelné predstavenie Sam adaj, v preklade Sme. V sobotu festival vyvrcholí hudobnou show umelcov z viacerých krajín sveta, ktorá má názov Av Baxtalo - Buď šťastný.       

Gypsy Fest od roku 2008 organizuje občianske združenie Roma Production. Doteraz na ňom vystúpilo 150 umelcov zo 17 krajín sveta, napríklad z Indie, Argentíny, Brazílie či Ruska.       

Podujatie finančne podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín, Tipos, národná lotériová spoločnosť a Bratislavský samosprávny kraj.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2016
Ružinovskí prváčikovia dostanú 35 eur
Mestská časť Bratislava – Ružinov aj tento rok podporí rodiny, ktoré majú od septembra 2016 doma prváčika. Od mestskej časti dostanú finančný príspevok vo výške 35 €.
viac
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
29.05.2020
Celoštátna súťaž Slovenská kronika 2020
Národné osvetové centrum v spolupráci so Slovenskou národnou knižnicou, Slovenským národným múzeom a Združením miest a obcí Slovenska vyhlasuje 11. ročník celoštátnej súťaže Slovenská kronika 2020.
viac
28.12.2021
Karlova Ves spúšťa výzvu v pilotnom ročníku participatívneho rozpočtu
Jednotlivci, ale aj komunity, ktoré chcú na území bratislavskej mestskej časti Karlova Ves realizovať verejnoprospešný projekt, môžu do 15. februára 2022 predložiť žiadosť o príspevok z participatívneho rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %